Wysłany: Sob Lip 04, 2009 20:31 [ Rover 400 1999 r. ] stukanie podczas jazdy po nierówności
Podczas jazdy po nierówności słychać stukanie w przednim zawieszeniu. Podczas sprawdzania w stacji okręowej zawieszenia nic nie wynikło. Nie ma żadnych luzów i wszystko jest sprawne. Ale podczas jazdy dalej słychac te stuki. Co to może być.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 04, 2009 20:31 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ale mi nie chodzi o przeglad, bo samochód mam sprawny. Sprawdzałem zawieszenie w stacji diagnostycznej i wszystko jest ok tylko podczas jady po nierównosciach słychac stukanie. W stacji diagnostycznej pan mi powiedział, że przyczyna mogą byc klocki hamulcowe, ale klocki są ok. Nie wiem co to jest. Może ktos miał taki przypadek to niech napisze
jedz do mechanika jakiegos ktory Ci to sprawdzi lepiej niz tym ktorym sie nic nie chce (stacja d) moze masz laczniki albo koncowki drazkow do wymiany ew tuleje wahaczy
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sro Lip 08, 2009 23:05
Mam takie pytanko w sprawie zawieszenia.
Ile mogę sprawdzić zawieszenia robiąc to samemu?
To znaczy podnieść na lewarku jedna stronę i sprawdzać luzy.
Jak to robić bo nigdy nie miałem przyjemności.
Szarpać kołem na boki, górę i dół?
Wiem że mam straszne luzy bo podczas jazdy po wrocławskim bruku tak coś wali po obu stronach że aż czuć to na kierownicy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum