rozstaw szpilek to jedno, a srednica otworu felgi na piaste to drugie.
Sa takie dustanse, ktore umozliwiaja zalozenie felgi wlasnie np 4x114,3 na piaste gdzie rozstaw szpilek to 4x100 ale to jest drogie i szkoda zachodu.
PS Vesper416, najlepiej szukaj oryginalnych alufelg rovera/mg...wszystkie inne beda pasowac ale fabryczne naprawde superowo wygladaja na aucie ---> zobacz moj awatar, felgi od mg 16 cali
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
No ale te są własnie oryginalne rovera.
A mozesz zapodać jakiś przykładowy link do takiego dystansu bo jeszcze się z takimi nie spotkałem.
Słyszałem o pływających śrubach ale wiadomo nie do takich rzeczy
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
oryginalne rovera ale o rozstawie 4x100. Srubki plywajace umozliwiaja np zalozenie felg od fiata i 4x100 na fiata. Fiaty maja rozstaw 4x98 czyli 2 mm roznicy srednicy na 2 szpilkach co daje jednej srubie 1 mm do zniwelowania, ale i tego odradzaja wulkanizatorzy!!! Zobacz tutaj masz niwelacje 1 mm i to nie jest do konca bezpieczne a Ty bys mial 7mm do zniwelowania, zreszta takiej felgi nie nalozysz na kolo! Ja kupilem niby oryginalne rover 4x100, jak facet mi wyslal, okazalo sie ze owszem felgi rovera ale nie 4x100 a 4x114, skapnalem sie jak chcialem zalozyc kolo i nie dalo sie:/
Wiem, ze to nie dział ogłoszeń ale jak dobrze pójdzie to niedługo będę miał do sprzedania oryginalne alu do roverka Coupe/cabrio 15" i oczywiście 4x100 jak coś wal na PM
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum