Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 17:14
Jezeli chcecie stracic dowod albo w najlepszym przypadku dostac mandat to prosze- jezdzijcie na tych "diodowych rurkach". Swiatła dzienne musza miec homologacje!
Wysłany: Pią Lip 10, 2009 20:16
Jak podłączacie te ledy pod obwód pozycyjnych to IMO nie jest za dobre rozwiązanie bo z przodu marnuje się 10W na pozycje, i ok 20-30W tuziny żaróweczek od podświetlenia wskaźników, deski przycisków itp.
Chętnie bym sobie ledy zamontował właśnie ze względu na energooszczędność, ale wtedy samochód aż się prosi do rutynowej kontroli drogowej, no panie kierowco a gaśnice pan pokaże.. itd.
truten23, a jak Nie zauważyłeś do tej pory na forum mojej inwencji mechanicznej pt: "zrób to sam", niestety nie jeździmy VW i innymi masowymi tuningowymi autami aby było to na wyciągnięcie ręki w sklepie A po za tym fajnie mieć coś, co ma może 2-3 osoby w Polsce w R400.
Pomógł: 26 razy Dołączył: 09 Gru 2007 Posty: 587 Skąd: Civitas Kielcensis
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 10:14
Powodem kontroli byly nie zaswiecone światła mijania. Widzialem jak zawracali za mna i mnie gonili Powiedzialem, ze jezdze na dziennych, oczywiscie pokazalem homologacje i luz, wszystko w porzadku. Musze je tylko jeszcze podregulowac bo mowil, ze slabo je widzal. A jak stanał i sie przyjrzal to swieca ladnie, wiec sam przyznal ze to kwestia regulacji. Ale racje mial blue, ze prowokuja do kontroli, na szczescie nie mam nic na sumieniu i moga mnie kontrolowac do woli.
truten23, a jak Nie zauważyłeś do tej pory na forum mojej inwencji mechanicznej pt: "zrób to sam", niestety nie jeździmy VW i innymi masowymi tuningowymi autami aby było to na wyciągnięcie ręki w sklepie A po za tym fajnie mieć coś, co ma może 2-3 osoby w Polsce w R400.
mysle ze to nei takie proste czytalem troche o tym duzo zabawy z tym zeby to miało rece i nogi a nie prowizorka regulacje itp...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
WKOŃCU Zamontowałem u siebie po 5 godiznach męki udało sie:) Diody led
tak się składa że wciągnełrm dodatkowo kolegów i też sobie pomontowali te diody
mam fotkę tylko że bardzo słabej jakości robiona z aparatu w telefonie i jeszcze jak diody nie były przymocowane wiec widać troche nierówności w żeczywistości wygląda to pięknie :
Dla mnie to głupota pozatym robisz z tego rovera BMW
Kolego, pierwsze światła dzienne LED, bo na czymś takim wzorują sie te diodki wyprodukowało AUDI, a nie BMW...
odkopie tamacik
wyprodukował OSRAM audi zastosowało jako pierwsze w R8 o ile sie nie myle.
Co do legalności tych listew z allegro to jest to nie legalne co nie znaczy ze nie można tego mieć aczkolwiek jakiekolwiek ingerowanie w reflektor pozbawia go homologacji czyli nie można tego używać w ruchu PUBLICZNYM na zlotach, spotach, w domu, przy grillu możemy poszpanować
(o gustach sie nie dyskutuje ale swoje zdanie wyraźić można, mi sie to nie podoba chyba ze jest to w nowym samochodzie, audi ..., Mercedes E itp)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum