Stawianie tych autek w jednym szeregu z wies tunningiem nie przystoi,a chociazby dlatego ze wies tunning robi sie z budzetem kilku stowek,a tutaj same felgi moga dochodzic do kilku tysiecy euro ,nie wspominajac o reszcie.
no z tym sie zgodze.
a co za róznica czy ma dziwny wlot powietrza czy nie pasuące w ogóle felgi za kilka tysięcy. Czy jak coś jest drogie to znaczy że jest fajne i nie 'wieś'?
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lip 11, 2009 18:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
co za róznica czy ma dziwny wlot powietrza czy nie pasuące w ogóle felgi za kilka tysięcy. Czy jak coś jest drogie to znaczy że jest fajne i nie 'wieś'?
Rozumiem przez to ,ze producenci samochodow projektujac co rusz to sportowe wersje swoich samochodow robia rowniez wies np.Seat Cupra,audi rs,merc slr itd.Przeciez baza dla tych modeli sa auta seryjne.Tez dokładaja piekne felgi,spojlery,wloty powietrza itp.
a co za róznica czy ma dziwny wlot powietrza czy nie pasuące w ogóle felgi za kilka tysięcy. Czy jak coś jest drogie to znaczy że jest fajne i nie 'wieś'?
no nie, nie az tak
zgodzilam sie ze stwierdzeniem, ze to kosztuje, a nie, ze jesli kosztuje, to juz nie jest "wsiowe".
krzych, nie no bez przesady, chodziło mi o wloty powietrza w np astrach, który ma tylko wyglądać (typowy wieś), a porównanie do kupowania mega drogich części które również mogą dajć podobny efekt (wieś innego typu, jednak wieś). Do przemyślanych konstrukcji sportowych aut ciężko coś zarzucić.
krzych, nie no bez przesady, chodziło mi o wloty powietrza w np astrach, który ma tylko wyglądać (typowy wieś), a porównanie do kupowania mega drogich części które również mogą dajć podobny efekt (wieś innego typu, jednak wieś). Do przemyślanych konstrukcji sportowych aut ciężko coś zarzucić.
Zaczynamy odbiegac od tematu tego postu-napisałem na poczatku ze kilka z tych aut jest niezle zrobione-wybacz ale nie widziałem w tym tamacie zdjec prawdziwego wies tunningu.Pozatym te autka nie sa klepane w garazach,tylko w duzych i znanych firmach tunerskich,ktore maja swoich projektantow i profesionalny sprzet.Zreszta czesc tych ludzi czesto zapraszana jest do pomocy przy tworzeniu concept car,oraz nowych modeli aut seryjnych.Te autka nie tylko wygladaja niezle ale i niezle jezdza.Oczywiscie nie maja pod maska np.silnika 1.4 -sa tam pakowane mocne jednostki napedowe bazujace na turbinach etc,etc-temat jest zbyt obszerny aby opisywac go w kilku zdaniach.Jeszcze jedno pytanie do Ciebie-wyobraz sobie ,ze nigdy nie było Mg Zr a ty jestes uzytkownikiem np.200 -pewnego dnia spotykasz autko mg zr i co powiesz-ale ktos spiepszył 200 i zrobił wies tunning.
krzych, widzisz i tu jest problem. Dla mnie wiesz tuning to nie tylko auto klepane w stodole/garażu ale również auta stuningowane profesjonalnie ale z przesadą lub bez pomysłu. Słowa wieś nie traktuję dosłownie. Jeżeli te auta sa rzeczywiście demówkami to okej, nie wyjeżdzają na ulicę to niech sobie takie będą, jakoś nie mogę zrozumieć tego typu działań, ale jako że nie mam z tym nic wspólnego to mi to zwisa. Ale jeżeli to są cywilne samochody to rzygać mi się chce na ten smutny widok. Z drugiej strony nic mi do tego, ktoś ma taką pasję to ok, lepiej mieć jakąś niż w ogóle, po prostu wyrażam swoje zdanie normalnego kierowcy, że takie auta są profanacją oryginałów.
Generalnie nie ma co ciągnąc tego tematu, bo nasza różnica zdań wychodzi z różnicy rozumowania pojęć.
prosta choć pracochłonna reklama firmy. Pokazówka na co ich stać i co można zrobić z autem.
_________________ NIE POTRAFISZ PRZECZYTAĆ TEGO TEKSTU, WCIŚNIJ Ctrl +
Thrillco [Usunięty]
Wysłany: Nie Lip 12, 2009 08:24
Panikujecie a ja powiem szczerze, ze w porównaniu do tego co można na polskich drogach zobaczyc w wersji "Po Tjuningu" to zyczyłbym sobie, żeby przynajmniej 1/5 była choć w połowie tak wykonczona elegancko jak tge na fotach. A polowa to i tak democary.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum