Wysłany: Wto Cze 02, 2009 12:01 [Freelander] Zamontowałem gaz
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: wszystkie
Witam wszystkich.
Długo się zastanawiałem nad gazem w swoim samochodzie i w końcu się zdecydowałem. Przyjemność kosztowała 2800zł, w tym zmienione świece i cewka (stare części mi oddali). Butla 50L, do zużycia 42, wewnątrz samochodu wskaźnik poziomu gazu. Generalnie standard na dzień dzisiejszy. Polecam wszystkim, którzy chcą zaoszczędzić na kosztach. Autka wcześniej dokładnie nie litrażowałem ale brało około 10L średnio. Teraz jestem po 300km trasie i tak się złożyło że w jedną stronę jechałem załadowany 350kg a powrót prawie na pusto. Zatem pod ładunkiem 14,9L gazu, a pusty 12,1. Wcześniej średnie spalanie na krótkich mieszanych trasach 12,9L.
To mi mój Poldorover rocznik 1996 przebieg prawie 164 kkm w tym pod moją nogą od pięciu lat i od 68 kkm teraz, instalacja II generacji założona przeze mnie zaraz po zakupie (koszt 1700 PLN wtedy) pali teraz jakieś 8,5 l LPG/100 km, na trasach NDM - W-wa i z powrotem, tak więc i trochę luzu i trochę korków.
Instalacja, oczywiście, wyregulowana jest po "mojemu" i nikt nie ma prawa się do niej dotknąć, prócz mnie. Dwa lata temu palił mi nawet jeszcze mniej (przed dokręceniem nakrętki łożysk wałka mostu, most luźniej chodził), czasami schodził do wartości 7,5 l LPG na sto km. Polonez, ważący 1100 kg, po mieście. Mniej już się nie da, co by nie robić.
_________________ Człowiek pochodzi od małpy. W czerwonym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum