Wysłany: Sob Sie 01, 2009 17:08 [R420 '96]Przednie lampy dziwnie świecą!!!
witam
mam problem z przednimi lampami dziwnie świecą czyli dają światło punktowe w jedno miejsce,są to zamienniki DEPO założone przez poprzedniego właściciela
nie można ich ustawić w żaden sposób i diagnosta nie chce mi podbić przeglądu
pierwszy raz widzę by lampy świeciły w ten sposób dając punkty w jedno miejsce
to nie są stare lampy i były zakładane nowe a teraz co mam znowu kupić?
przegląd sobie załatwię ale chodzi o to jak one świecą
na pewno nikogo nie oślepiam bo jeżdżę już tak 1,5 roku i nikt mi jeszcze nie mrugał światłami
to jest mój drugi przegląd odkąd mam auto i za poprzednim razem robiłem go gdzie indziej i tam świateł nie sprawdzali a teraz wyszły niezłe jaja
Ostatnio zmieniony przez szoso Wto Wrz 15, 2009 09:31, w całości zmieniany 18 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 17:08 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 47 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 1080 Skąd: Częstochowa
Wysłany: Sob Sie 01, 2009 19:14
U mnie także jest problem ze światłem od strony pasażera. Kupiłem jakieś żarówki i pojechałem na regulację, gdy diagnosta podjechał tym urządzeniem przed lampę w ogóle nie było załamania tylko jakaś plama. Z troszkę większej odległości już się załamanie pojawia, z tym że ja wiem, że z tą lampą jest coś nie tak bo była malutka kolizja i na pewno się coś tam poprzestawiało.
Spróbuj założyć inne żarówki bo już miałem taki przypadek że żarówki były jakieś lipne.
każda daję mniej więcej taki punkt jak narysowałem i tego za cholerę nie ustawisz
hmmm
najbardziej idiotyczna rzecz jaka mi przychodzi do glowy to to ze to nei sa europejskie lampy - ale czy to mozliwe? symetryczne swiatla maja amerykance - a to co narysowales jest wlasnie symetryczne bez granicy swiatlo/cien.
jesli to lampy soczewkowe to moze w srodku jest jakis dynks do regulacji przyslony soczewki?
Pomógł: 22 razy Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 629 Skąd: Gliwice
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 17:19
Odepnij żarówkę i poruszaj ją prawo/lewo, góra/dół na włączonych światłach i zobacz efekty. ZTCP chyba Osram wypuścił kilka lat temu wadliwą partię i efekt świecenia był podobny do tego z twojego rysunku. A masz w lampie te wkłady _/ (nie wiem jak się one fachowo nazywają ).
_________________ ɹɐɾʇǝq ɯɐıʍɐɹpzod
nie ma za co- kliknij POMÓGŁ
R420 Di'97,był
R111 LSi'96,był
R420 Di'97,był
R75 CDT+'02,jest
MG TF '04,jest
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Sty 2009 Posty: 36 Skąd: warszawa
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 09:11
DEPO i wszystko jasne
ja też mam depo. To jest jakiś koszmar. Miałem wcześniej oryginalne lampy, niestety po stłuczce założyli mi DEPO. Ogólnie stłuczka przyniosła mi same korzyści, nowa chłodnica, nowa maska, nowy zderzak... wszystko by było dobrze gdyby nie te lampy. Święcą mi one obszarami cienia i jasności, nijak nie chcą się ustawić. Mam porównanie z oryginałami - wymieniam wkrótce DEPO na oryginały ile by nie kosztowały.
chcę kupić nowe lampy ale wszędzie są tylko DEPO
nie mogę znaleźć innego zamiennika
czy klosz w lampach oryginalnych jest plastikowy?
kupić używki oryginały?
obdzwoniłem prawie wszystkich możliwych sprzedawców i albo nie wiedzą jakiego producenta są te nowe lampy albo mówią że DEPO
może ma ktoś namiary na inne zamienniki byle nie DEPO?
no i przyszły dzisiaj nowe lampy i prawdopodobnie winą tych dziwnych świecących znaków jest brak w starych lampach a konkretnie w odblasku przesłony z przodu takiej chropowatej szybki,porównywałem z nowymi
ktoś po prostu je sobie wyjął
jutro będę zakładał te nowe lampy
pisaliście że za nadkolem jest jedna śruba żeby zdjąć zderzak a tam są dwie obok siebie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum