Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 22:30 [R25 / MG ZR] Tłuczenie w tylnym kole.. pomocy!
Witam!
Dzis troszke u mnie popadalo i pojechalem na przejazdzke i zahaczylem o pewien parking, chcialem na nim sprawdzic skutecznosc hamulca recznego i zarzucilem autem, po tym zaczelo mi dziwne stukac i buczec w ktoryms tylnym kole.. szczegolnie przy hamowaniu z wyzszej predkosci lub przy malej predkosci, na pewno jest to z tylu.. takie bum bum bum bum.. pomozcie bo nie wiem co to moze byc!?
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sie 02, 2009 22:30 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Czy słyszysz szumienie tego koła jak jedziesz bardzo szybko na zakrętach? Jeśli duża siła będzie oddziaływała na łożysko to powinieneś słyszeć buczenie albo zmianę wysokości dźwięku "od koła". Zrób taki test, upewnisz się, czy na pewno jest piasta do wymiany.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 202 Skąd: Polska
Wysłany: Pon Sie 03, 2009 22:14
Tluczenie najbardziej wyczuwalne jest przy okolo 20 km/h, ale rowniez przy zwalnianiu z dosc wiekszych predkosci jak ponad 120 km/h.. a tak to jest cisza.. na zakretach chyba nic nie szumi, zalezy to od predkosci..
Tluczenie najbardziej wyczuwalne jest przy okolo 20 km/h, ale rowniez przy zwalnianiu z dosc wiekszych predkosci jak ponad 120 km/h.. a tak to jest cisza..
Ale czy aby na pewno łożysko? U mnie objawiało się to ciągłym szumem, tak jakby się czołgiem jechało?
_________________ Jeśli w czymkolwiek pomogłem to wystarczy kliknąć "Pomógł" Wdzięczność gwarantowana
Pomógł: 37 razy Dołączył: 07 Sie 2008 Posty: 530 Skąd: Warszawa/Magdalenka
Wysłany: Wto Sie 04, 2009 10:56
Mam to samo ale u mnie opona jest "wyschodkowana",Jak bedziesz jechał to przy skręcie w lewo powinno być ciszej z prawej strony i odwrotnie . W ten sposób może uda Ci się dojść które to łożysko. Sprawdź najpierw felgę i oponę i czy odważniki Ci nie odpadły .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum