Wysłany: Sob Sie 08, 2009 17:49 [R620] Klimatyzacja przestała działać :(
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
Witam, jakiś miesiąc temu dobijałem klime u znajomego "chłodnika" Z tego co mówił jest teraz blisko 800g czynnika i różnica jest znaczna, klima od razu dzialala i ładnie chłodziła autko- przed dobiciem było jakieś 350g. Do dzisiaj wszytko było cudnie. Po umyciu i wywoskowaniu autka była jazda próbną i jakie to moje zdziwienie jak włączyłem klimę a tu nic. Wprawdzaie kontrolka sie pali ale niw słychać jak sie załącza sprężarka mam nadzieje ze to nie wina sprzegiełka bo kiedyś mnie mechanik tym straszył Macie moze jakies propozycje co mogę samemu sprawdzić
[ Dodano: Sob Sie 08, 2009 19:25 ]
dodam jeszcze, że klimatyzacja jest dokładana marki Diavia
na pewno masz nieszczelność układu, skoro było tak mało czynnika przed nabiciem, może już Ci uciekło, bez czynnika sprężarka się nie załączy, pojedź do tego magika i niech Ci sprawdzi czy jest czynnik i ew poszuka nieszczelności.
ja odkad kupiłem to nie dobijałem klimy a to jakies 3 lata. Ktoś pisał ze nawet przy szczelnym układzie 10% czynnika moze ubyć .... O dziwo powiem wiecej. Jechałem trase ok 10km- cały czas z "włączoną" klimą i o dziwo pod koniec trasy zaczeło leciec zimne powietrze
taki CLIMATRONIC ze nie wiesz kiedy zacznie chłodzić Moja przedtem też chłodziła ale stosunkowo słabo. Zimne powietrze leciało po 5 min ale było słychać jak się włącza. Teraz tego nie ma
Dzisiaj trasa powrotna i to samo ... trasa 60 km- 15km przed końcem załączyła się klima i póki co chodzi. Specjalnie wyłączyłem i włączyłem żeby usłyszeć charakterystyczny "pyk" ze sprzęgiełka ale nie słyszałem a kli,ma się włączyła... jest tam jakis czujnik, który to załancza, bo nie wiem już gdzie szukać przyczyny
u mojego kolegi było tak, że klima włączała się dopiero po nagrzaniu silnika ale w twoim przypadku po tylu km to się dawno silnik zagrzał, ale może jakiś czujnik temp. jest padnięty. Taka mała ciekawostka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum