Wysłany: Czw Sie 13, 2009 15:28 [MG ZR] Głośniki w półke !!!
Witam witam, proszę o szybką odpowiedź bo mi się pali muszę wybrać coś w zastępstwie starych głośników które były zamontowane w półkę (elipsy), stare odstąpię za piwko
Szukam czegoś co będzie można podpiąć do wzmaka (jakość za rozsądne cenę) na przód to bym się nie zastanawiał i od razu wybierał helixy, póki co muszę zainwestować w tył . . . myślałem też o helixach co wy na to ?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Sie 13, 2009 15:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
z tego co ja slyszalem a robilem na car hifi to JBL'kow nie polecalismy... slyszalem porownanie z jesli dobrze pamietam z magnatami, alpina i jeszcze jakimis glosniczkami i JBL'e byly z tylul ale to moje zdanie
ale Mixtated, dobrze zauwazyl, jaki masz budzet?
_________________ Kazdy dzien stawia nowa dziure w drodze... Dajemy rade i omijamy
zouza, ale jak ma juz wycieta to co zrobic? ja szczerze myslalem a poczatku zeby polke skroic pod glosniki ale podarowalem sobie ten pomysl az tak nie pojechalo mi we lbie wole kupic malutkie jakies i wymienic te z tylu
_________________ Kazdy dzien stawia nowa dziure w drodze... Dajemy rade i omijamy
ja w sumie tez bym nie wycinal dziur ale jako ze dostalem deske z dziurami za free wiec kupilem glosniki MAC AUDIO za 120 zl i graja ladnie i kazdy sie dziwi
jasiu87 [Usunięty]
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 17:57
Kupiłem MGka już z dziurami i 6x9 głośnikami Magnata ale te źle się prezentują i już padają, o jakim modelu JBL mówicie ?zouza,
Akurat tutaj punkt widzenia jak najbardziej na miejscu. IMO lepszy efekt uzyskasz dając coś ciekawego na przód + tuba do bagażnika. Głośniki w drzwiach mają o tyle fajną sprawę, że siedzą w nich "na sztywno" natomiast półka wykonana jest z bodajże jakiegoś rodzaju tektury, która będzie skakać jak chomik na patelni przy niższych tonach.
Nowa polka, dobry przod, potem ewentualnie skrzynka basowa jak basu bedzie za malo
Chociaz w ZR szkoda marnowac i tak dosc malego bagaznika na skrzynke, lepiej zadowolic sie fajnym przodem.
Chyba musisz odwiedzić jakieś forum CA żeby ktoś Cię naprowadził na właściwą drogę, bo ja nie będę się tu wykłucał
Chyba ty musisz odwiedzic jakies forum, zapraszam na diyaudio.pl bylem tam moderatorem przez kilka lat. Poczytaj także o liniach transmicyjnych TL i o obudowach labiryntowych zwanych właśnie tubami(odwrotkami) . A później komuś zwracaj uwage.... Przykład takiej obudowy właśnie dalem Ci na fotce...
_________________ Sentyment do r200 silverstone pozostanie na zawsze...
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Gru 2008 Posty: 775 Skąd: Głogów / Leeds w UK
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 09:08
jasiu87
W cenie przednich + tylnych kupisz lepsze przednie co da Ci odczuwalną różnicą w jakości i głośności produkowanego dźwięku. Jeśli na przód chcesz helix to masz do wydania 500zł łącznie... to już całkiem ciekawy sprzęt można nabyć. Pytanie tylko czy chcesz dobrej jakości dźwięk czy nie. Jeśli nie to przed kupnem nowych - półkowych usztywnij półkę jakąś listwą, płytą mdf aby tak nie drgała.
PS. Do suba to te dziury można zostawić, będzie głośniej
Michone
Cytat:
Chyba ty musisz odwiedzic jakies forum, zapraszam na diyaudio.pl bylem tam moderatorem przez kilka lat.
Na tej stronie to ja zaczynałem - kopalnia wiedzy dla ludzi chcących się paru rzeczy nauczyć. Pamiętam również, dawno temu za czasów jej świetności stronę MDCS. Koleś wiele potrafił wyczarować budując sprzęt za grosze dorównywał tym wielokrotnie droższym... znał się na sprzęcie. Delikatnie przyłożyłem się do jej budowy i nie jeden artykuł tam napisałem, nie jeden sprzęt zbudowałem... ale to dawno temu było.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum