No to teraz kolejny problem wczoraj gdy próbowałem podważyć te wieczko połamałem śrubokręt a jego końcówka została w akumulatorze
Ładować czy spróbować najpierw to wyciągnąć ?
Ja bym nie wyjmował. Spróbowałbym go naładować. I tak jest w płakanym stanie. Nie wiesz jaki będzie efekt końcowy po ładowaniu. Ewentualnie później martwiłbym się co z tym zrobić. Warunek że się "bujnie".
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Nic mi nie walnie bo to chyba wylotowy otworek z tych cel, może teraz przez to blokować dostęp powietrza albo coś jak myślisz staf ? Do takiego stanu ja go doprowadziłem próbując go wczoraj otworzyć, był ładny i z naklejkami ale teraz to już tylko to wymiany na tygodniach będzie jak nie wcześniej.
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 10:01
_Lucas_ napisał/a:
azor77 napisał/a:
_Lucas_, masz akumulator bezobsługowy, do niego nie dolewa się wody destylowanej
Czyli co tylko podłączam i to wszystko ?
Tak podłączasz.
_Lucas_ napisał/a:
No to teraz kolejny problem wczoraj gdy próbowałem podważyć te wieczko połamałem śrubokręt a jego końcówka została w akumulatorze
To konkretnie rzecz biorąc dobiłeś ten aku. niewiedza kosztuję. Będzie teraz nieszczelny i wszystkie wyziewy z niego będą się szybciej wydostawać i osadzać na elementach karoserii.
Ja bym się już rozglądał za nowym aku.
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Nic mi nie walnie bo to chyba wylotowy otworek z tych cel, może teraz przez to blokować dostęp powietrza albo coś jak myślisz staf ? Do takiego stanu ja go doprowadziłem próbując go wczoraj otworzyć, był ładny i z naklejkami ale teraz to już tylko to wymiany na tygodniach będzie jak nie wcześniej.
Spróbuj ładować. On jest tak podziurawiony ze odpowietrzenie gdzieś sobie znajdzie.
To konkretnie rzecz biorąc dobiłeś ten aku. niewiedza kosztuję. Będzie teraz nieszczelny i wszystkie wyziewy z niego będą się szybciej wydostawać i osadzać na elementach karoserii.
Ja bym się już rozglądał za nowym aku.
Ale czy mogę go podłączyć ? Żeby mi tu nic nie walnęło ?
Dobra podłączyłem, nic póki co się nie dzieje, szukam nowego akumulatora macie jakieś propozycję w grę wchodzi allegro nie tylko ebay.co.uk bo tu drogą a i tak parę rzeczy potrzebuje jeszcze z allegro m.im spray'u do malowania hamulców, mat wygłuszających itp,itd to najwyżej kurierem wyślę, doradźcie mi jaki akumulator byłby teraz dobry ?
P.S ten złamany śrubokręt został tam nie da rady go wyjąć utknął. staf i azor77 punkciki dla Was.
Myślę ,że chyba do silnika 1.1 akumulator będzie dobry w granicach 50-53 Ah ? Bo to będą raczej krótkie trasy takie jak dojazd do pracy czy zakupy, a nigdzie dalej się raczej nie będę wybierać także większe Ah nie miałoby tu sensu bo akumulator by się nie doładowywał dobrze myślę ?
Myślę ,że chyba do silnika 1.1 akumulator będzie dobry w granicach 50-53 Ah ? Bo to będą raczej krótkie trasy takie jak dojazd do pracy czy zakupy, a nigdzie dalej się raczej nie będę wybierać także większe Ah nie miałoby tu sensu bo akumulator by się nie doładowywał dobrze myślę ?
Powodzenia.
Prostownik już po 8,5h pokazał ,że akumulator jest naładowany, trzymałem go ponad 9h, podłączyłem i póki co działa mimo moich wczorajszych wojen i zniszczeń tego akumulatora, mogę tylko żałować ,że najpierw nie zapytałem Cóż człowiek się uczy na błędach zobaczymy jak się akumulator będzie sprawował, radio podłączyłem Alpine 9812RB pod JBL GTO 627 i 6x9 JBL Power P-93 i muszę powiedzieć ,że gra to całkiem nieźle jednakże będzie trzeba zrobić wygłuszenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum