Dokładnie tak jak piszą koledzy do połowy spada szybciej niż za połową , czasem opada szybciej do rezerwy i na CPN-ie miłe zaskoczenie że tylko 25-30l weszło do zbiorniczka i już pełny Też myślałem że to może pływak się zawiesił ale to już tak jest w R200 sprawa normalna i tyle to nie usterka trzeba się do tego przyzwyczaić Wiem że to denerwujące kiedy licznik wskazuje od pełnego tankowania 150-200km a tu wskazówka na połowie też mnie to przyprawiało o stres ale na stacji nie był tak źle przy tankowaniu. Ja tam jak zatankuje do pełna to liczę sobie 450km do następnego tankowania żeby nie było postoju gdzieś w trasie A wskaźnik niech sobie lata jak chce Pozdrawiam Kuri
_________________ Mały ale jary --- tyle o moim 216 :)
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 15:29 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Duzo tu na temat tej magicznej wskazoweczki a le jednego nie ma Jej polozenie zmienia sie rowniez w zaleznosci od przechylenia auta Jesli autko stoi przechylone na prawy boczek a w zbiorniku jest 15 literkow to wskaznik bedzie lezal na czerwieni.Przestaw autko na rownie a wskazoweczka sie podniesie Zawsze tankuje do pelna i zawsze BP Ultimate.Naprawde warto dodaje troche wiecej powera.
_________________ Chyba przesiade sie na MG ale dopiero jak moj klekocik padnie na amen czyli nie szybko
1) Czy charakterystyczne "syknięcie" podczas otwierania wlewu paliwa to prawidłowy objaw?
2) Czy w R214Si nie świeci nigdy kontrolka rezerwy paliwa? Bo na wskaźniku wydaje się, że taka lampka jest. Ale czy ona jest tylko od parady?
1) Czy charakterystyczne "syknięcie" podczas otwierania wlewu paliwa to prawidłowy objaw?
tak. Układ paliwowy jest szczelny i zaopatrzony w filtr odzyskiwania oparów, więc lekie nadciśnienie powodowane odprowywaniem paliwa (które to odparowywanie jest odzyskiwane i spalane w silniku) jest normalne
Robertus74 napisał/a:
2) Czy w R214Si nie świeci nigdy kontrolka rezerwy paliwa?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum