Wysłany: Nie Sie 23, 2009 21:59 [rall] jak doczyscic chromy przy zderzakach
Siemaneczko
Mam takie pytanko do was ludziska:
Jak mam zrobic aby listwy chromowe przy zderzakach swiecily jak psu jajca?
Bo mi wyblakly i nie maja takie polysku jak nowka sztuka lub jakie środki mam użyć aby tak swiecily????
Pozdro i czekam o porade
Tak jak pisałem na PW jeśli chromy masz pokryte tak jak w kanciakach przeźroczystym tworzywem użyj Tempo albo jakieś politury do tworzyw, no chyba, że chrom pod tworzywem już nie domaga wtedy dupa blada. Jeśli masz gołe chromy polecam pastę polerską autosol do chromów .
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
pioneer_SRT albo najtaniej kup pastę polerską AUTOMAX lekkościerną,sam jej używam a kiedyś polerowałem nią felgi alu na lustro nadaję się do tego jak najbardziej jak chcesz coś wykończyć na lustro felgi listwy itp,z droższych toAUTOSOL obie bardzo dobre i starczają na długo używam obu,mam tą dużą puchę AUTOSOL do metali.
Bardzo dobra jest tez pasta ARGENTUM jest to pasta do czyszczenia chromu i srebra.
Tak się składa, ze naprzeciwko salonu PlusGSM gdzie pracuje dziewczyny maja stoisko ze srebrem, złotem itp.
Mają też na zamówienie różne rzeczy z chromu i tam tego uzywają do czyszczenia.
zasadnicza sprawa jest taka, że w R200 to nie jest chrom czysty, tylko plastik z warstwą "chromu" pod spodem ... i jesli ten "chrom" się łuszczy to albo wymiana listew albo wyjęcie i oklejenie na nowo taśmą aluminiowa np.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum