Wysłany: Sro Sie 26, 2009 19:28 [r 216 coupe 97r] Urwany przewód pod maską! Od czego???
Witam dziś jak co dzień poszedłem do mojego Roverka żeby w nim poszperać a właściwie spróbować się siłować ponownie z śrubą do odpowietrzenia.
Zawsze zastanawiało mnie od czego jest przewód pojedynczy wychodzący z komputera.
Dziś sprawdzając wszystkie kostki i połączenia w końcu znalazłem drugi koniec ów przewody. Tyle że jest on urwany i leżał sobie tak ułożony że nigdy w życiu bym się nie kapnął że on jest urwany. Zręsztą ostanimi czasy kilka osób dość mocno przyglądało się co mam pod maską i nikt tego nie zauważył. Przewód wchodzi do czarnej puszki przy wyłączniku uderzeniowym. A puszka idzie do kolektora ssącego przy wtryskach. Najlepiej obrazuje to fotka
Co to jest w ogóle i do czego służy????????? ta końcówka urwana w puszce zasysa powietrze a więc właściwie jest to wężyk sęk w tym że jak przytrzymam go na siłe i docisne gdzie trzeba to silnik zaczyna mi ładnie pracować!!!!!!!!!!!!!
Drugie pytanie od czego jest ten czujnik bo kostka ma prawie urwany kabel. Obejrzałem dokładnie i stwierdzam że nie da się tego naprawić trzeba nową kostkę założyć tylko gdzie taką kupić bo te są zalane na stałe że ich się nie rozbierze....
No i po 3 mam pytanie odnośnie wtrysków czy one zawsze muszą być tak przekręcone lekko na bok jak na zdjęciu??????
Heh pod kupie was trochę za odpowiedź i pomoc polecą punkty
SPAMU¦
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 19:28 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 84 razy Dołączył: 20 Paź 2007 Posty: 757 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sro Sie 26, 2009 20:09
Vesper416 napisał/a:
Co to jest w ogóle i do czego służy????????? ta końcówka urwana w puszce zasysa powietrze a więc właściwie jest to wężyk sęk w tym że jak przytrzymam go na siłe i docisne gdzie trzeba to silnik zaczyna mi ładnie pracować!!!!!!!!!!!!!
Jest to wężyk łączący czujnik podciśnienia z kompem, odpowiada za min.sterowanie pracą silnika.
Vesper416 napisał/a:
Drugie pytanie od czego jest ten czujnik bo kostka ma prawie urwany kabel. Obejrzałem dokładnie i stwierdzam że nie da się tego naprawić trzeba nową kostkę założyć tylko gdzie taką kupić bo te są zalane na stałe że ich się nie rozbierze...
Czujnik temperatury powietrza w kolektorze dolotowym.
Vesper416 napisał/a:
No i po 3 mam pytanie odnośnie wtrysków czy one zawsze muszą być tak przekręcone lekko na bok jak na zdjęciu??????
Nie koniecznie, niema to wpływu na pracę silnika
_________________ Był 214 si LPG 16v 1.4 103KM 97r. Platinum Silver
Był R 25 2.0 iDT 113kM 05r. X POWER GREY MET
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum