Ta w roverku immo odcina zapłon ale tylko do momenty jego wyłączenia (immo)
A w tym alarmie dostajesz powiadomienie że ktoś właśnie uruchomił silnik i odjeżdża, wciskasz guziczek na pilocie i silnik się wyłącza i tu jest cały bajer!
A jak w danej chwili nie możesz nacisnąć guziczka? Nie masz pilota pod ręką, nie ma zasięgu itp? To sobie pojedzie w przy ori immo nawet nie odpali
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 02, 2009 22:13 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 19:41
z imo jest tak, że odcina zapłon i steruje dodatkowo blokadą ECU - odpowiedni kabelek podłącza się do masy i ECU działa bez imo, a co do wyłączania alarmem zapłonu funkcje są dwie - przy uzbrojonym alarmie można sterować dodatkowy np przekaźnik (może np odłączać rozrusznik), który będzie działał jak imo jak również sterować zdalnie blokadą różnych funkcji np zasilania silnika (pompa, zapłon itp co kto sobie wymyśli)
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
z immo tak prosto o ile mi wiadomo nie jest ... tzn nie jest to zwykłe "ciach" w kabelkach ... troche więcej zachodu trzeba
Ja mój alarm obszedłem w 5 min. z 2 kabelkami długości 20-30 cm.
Nie jest to powód do dumy ale uwierzcie można to obejść bez problemu.
P.S.
Przejechałem tak ponad 50 km. A moje działanie było uzasadnione (zepsuł się jedyny pilot jaki miałem)
ja również poprosze takie info na Priva jako że póki co nie mogę go rozgryźć. Znalazłem za to sposób na ciche włamanie się do każdej roverovskiej coupe'tki
Panowie bardzo9 chętnie ale dzisiaj nie mam czasu. Choć nie wiem czy powinienem. W końcu patrząc na to z każdej strony to kradzież własnego auta ale kradzież
Jutro jak znajdę wieczorem trochę czasu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum