Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 11:52 [R 200, 1999] woda na podłodze za fotelem kierowcy
Witam wszystkich,
Piszę w imieniu mojego kolegi, który ma małą usterkę w swoim Roverku.
Problem jest następujący: po każdym deszczu znajduje sporo wody na podłodze za fotelem kierowcy. Raczej nie jest to woda z miejsca na koło zapasowe bo tam jest sucho. Mój mechanik po polewaniu wężem auta nie znalazł miejsca przecieku. Może ktoś z Was miał podobny problem w Rover 200 i może doradzić. Albo może ktoś ma kontakt do osoby w Krakowie, która podjęła by się "śledztwa" i naprawienia usterki. Chyba trzeba szukać blacharza...
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 11:52 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Szymonek, miałem podobny problem po deszczu. U mnie pomogło poprawienie uszczelki przy tylnich drzwiach. W czasie mocnego deszczu uszczelka przepuszczała wodę.
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 13:29
Ja miałem podobny problem w moim starym samochodzie, w Suzuki Swifcie. Okazało się, że w podłodze jest dziura na 20 cm
A tak na poważnie to sprawdź uszczelki w drzwiach jak już napisał rbl
U mnie nadal (dużo mniej niż na początku) ale pojawia się woda z lewej strony w bagażniku. Jest to miejsce pomiędzy obiciem a karoserią tu zdjęcie . Piszę o tym bo być może tamtędy woda ścieka pod fotel pomiędzy pasażerem a kierowcą ? Niech kolega zdejmie (odchyli) obicie i zaglądnie czy tam nie ma mokro. Woda może nie ściekać do koła zapasowego lecz właśnie tamtędy do kabiny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum