Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 17:36 [R214 SI 1.4 16v 1999] gwizdanie pod maska
Witam wszystkich. Posiadam rovera 214 si 1.4 16v. Wymienialem ostatnio rolke pasek rozrzadu i pasek alternatora. Kiedy odebralem go z warsztatu i przy pierwszym odpaleniu pojawil sie gwizd (swist) silnika a wydaje mi sie ze wczesniej tak nie bylo. I dodam jeszcze ze samochod stracil na swojej mocy i zwiekszone ma spalanie. Z gory dzieki za porady. Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Pon Wrz 14, 2009 17:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie powiem ci dokladnie skad pochodzi ten swist. silnik poprostu gwizdze i jak dodaje gazu wydaje mi sie ze jest glosniejszy a wczesnij tak nie bylo i spalanie mu sie pogorszylo jak pisalem wczesniej
ziarno10, utrata mocy, większe spalanie po wymianie rozrządu? Czy warsztat oby na pewno dobrze założył pasek bez przestawienia o ząbek? Gwizd przy dodaniu gazu? Sprawdź układ dolotowy.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ostatnio zmieniony przez arturky Pon Wrz 14, 2009 18:27, w całości zmieniany 1 raz
mam znajomego w warsztacie i sprawdzal i powiedzial ze nic nie przeszkoczylo i ze dobrze zalozony jest wiec nie wiem co moze byc przyczyna a uklad dolotowy jest ok
ten temat nijak nie ma sie do opisanego wyzej problemu bo dotyczy klekota
Jedynie co mi przychodzi do glowy to za mocno ponaciagane paski lub pasek od altka jest marnej jakosci.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum