Problem polega na tym, że maksymalna prędkość wynosi 130km/h a obroty zatrzymują się na 3 tys. i więcej nie idzie ... Gdy na 4-tym biegu rozpędza się do 120km/h a na 5-tym tylko do 130km/h. Czym mogą byc spowodowane takie słabe osiągi?
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 13:11 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
heh może blokada jakaś? albo przepustnica zablokowana żeby sie nie otwierała na maxa dla bezpieczenstwa. Moze pewien mąż dbał o swoją kobietę znaczy o samochód i założył blokade aby jego kobieta za bardzo nie katowała mu samochodu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 14:11
Tak, widziałem widziałem, ale może nie chciałeś depnąć do końa na tym 4-tym biegu Czy na czwórce przy 120km/h również masz 3 tyś obrotów i więcej nie chce iść?
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 14:28
Czyli to jest wina 5-go biegu, bo skoro czwórka idzie Ci powyżej 4 tyś. to ewidentnie coś się dzieje z piątym biegiem. Sprawdź tezę z przepływomierzem jak radzi Brt, jak to nie pomoże to ja osobiście proponuję taką błachostkę, a mianowicie wymiana oleju w skrzyni.
Pomógł: 28 razy Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 564 Skąd: Wysokie Mazowieckie
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 14:43
Zajrzyj do filtra powietrza....
_________________ Hasła są jak majtki. Nie zostawiaj ich w miejscu, w którym inni mogą je zobaczyć, zmieniaj je regularnie ...i lepiej nikomu nie pożyczaj.
Filtr powietrza, filtr paliwa wymienić jeśli już dawno nie były ruszane, sprawdzić ew. nieszczelności w dolocie, sprawdzić autko na odpiętym przepływomierzu.
Autko nie dawało wcześniej znać o jakichś dolegliwościach?
Mój Tato kiedyś podłożył kilka podkładek pod pedał gazu tak żeby sie nie dało nacisnąc pedał do końca, tak dla bezpieczeństwa że by mój braciszek nie mógł chasaś za szybko.
pozdrawiam
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 14:54
KOSSA napisał/a:
Mój Tato kiedyś podłożył kilka podkładek pod pedał gazu tak żeby sie nie dało nacisnąc pedał do końca, tak dla bezpieczeństwa że by mój braciszek nie mógł chasaś za szybko.
pozdrawiam
zrobiłem tak jak mówiliście odłączyłem przepływomierz powietrza i dostał więcej mocy lecz teraz na 3-cim biegu rozpędził się do 100km/h na 4-tym do 130km/h a na 5-tce to samo czyli 130km/h i stoi a pedał w podłodze
nominalna prędkość max tego auta to ztcp 160 km/h więc to nie jest jakoś okrutnie mniej...
może już silnik nie trzyma mocy (pierwsza się pewnie zużyje sprężarka)
a może gdzieś w łańcuchu napędu są za duze opory, (olej w skrzyni pewnie nie za częst był zmieniany, a łożyska i koła się zużywają ) a może łożyska w kołach są zużyte, a może hamulce lekko trzymają, a może opony sporo szersze od fabrycznych...
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum