Pomógł: 44 razy Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 986 Skąd: ..: R-M :..
Wysłany: Sro Wrz 16, 2009 22:46 Re: Grill r200
sek099 napisał/a:
jak można zrobić/kupić grill taki bez znaczka rovera taki ala tuning? wie ktoś coś może na ten temat szukałem i nic nie mogłem znaleźć.
W Twoim przypadku nie powinno być to skomplikowane, bo Twoje auto posiada najmniejszy grill z rodziny "R". Jednakże, jeśli chcesz zrobić maskę na gładko to chociaż trochę grilla musisz zostawić w celu lepszego chłodzenia przepływem powietrza. Możesz zdjąć grill z R200 oraz znaczek, dokupić jakiś mały grill (w celu zapewnienia dopływu powietrza do silnika) oraz najlepiej udać się do blacharza i lakiernika, najlepiej w jednym warsztacie. Blacharz zrobi co trzeba z istniejącą konstrukcją, a lakiernik dorobi Ci szpachlę, pomaluje i... tyle Nie jest to nie wiadomo jaki koszt. Zresztą, skoro chcesz przerobić maskę no to pewnie masz na to środki
hehe nie chce przerabiać nic maski ponieważ widziałem już innych roverkach ze jest dokupiony lub zrobiony grill ala tuning i podoba mi się to bardzo, a tylko zapytałem czy da rade jakoś to samemu zrobić lub ewentualnie kupić już gotowy.:P
Ja bym na Twoim miejscu zrobił a'la MG ZR
Wywalił kratki i wstawił siatkę
Ewentualnie pomalować w kolor nadwozia, lecz niekoniecznie.
Trzeba tylko trochę inwencji twórczej
ja jakis czas temu szukalem takiego grillu bez znaczka to swojego MG i znalazlem na ebay niemieckim ale teraz juz go nie widze a samemu chyba nie dam rady zrobic
Myślałem kiedyś o takim czymś
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=41309
, ale bez tych lamp myślę ,że efekt byłby mizerny !
Dlatego ,że nie "pasi" mi zmiana lamp przednich nie bawię się w przeróbki i zostawiam jak w oryginale !
widzialem gdzies na necie tutoriale z cylu zrob to sam, i do rovera sie da ale nic nie ma o MG,jakby ktos cos takiego znalazl lub znalazl gdzies sklep gdzie mozna kupic grilla bez znaczka do mg zr prosze o linka.z gory dziekuje
ja w przyszly weekend bede najprawdopodobniej robil grill bez znaczka do swojego ZR wiec postaram sie to udokumentowac i zrobić jakieś Making Of : Grill do ZR
Ja właśnie chce zrobić coś takiego w moim roverku a że mam taki sam grill jak Ty to mogę zrobić Ci małą fotorelację... problem polega w tym że nie wiem kiedy to zrobię bo teraz święta idą potem sylwester... coś czuję że w połowie stycznia dopiero zacznę...
generalnie to nic trudnego... jak masz szlifierkę to już z górki masz bo to sam plastik jest. Wyciągasz i obcinasz te żeberka odcinasz znaczek w miarę równo możesz trochę szpachlą wyrównać wgniecenia które porobiłeś i malować potem mocujesz siatkę (ja będę dawał czarną) i mocujesz w stare miejsce nic trudnego
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Pomógł: 3 razy Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 82 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Kwi 11, 2010 14:46
Ja wyciąłem ten słupek.W miejscu gdzie był on wstawiony zostają ubytki.Od spodu podkleiłem je włóknem szklanym zeby miała sie czego szpachla trzymać,jak to wyschło wyrównałem szpachlą do plastiku z wiórami aluminium.Później tylko ładnie wyrównać i pomalować
_________________ Moc jest bogiem,prędkość nałogiem,nitro zabawą,a turbo podstawą...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum