Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 21:03 [Freelander] Wskazówka od wskaźnika temp nie działa
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam!Mam problem ze wskaźnikiem temp w liczniku albowiem od początku jak posiadam samochód po prostu nie działa(jest nieruchomo w jednym miejscu)czy tak ma być?czy jeśli zagrzeje auto,pojeżdże powinna wzrastać przykładowo od 0 do 90 stopni,a po wyłączeniu zapłonu,wskazówka w z powrotem w dół??Czy to będzie wina elektryki,kabli,a może samego czujnika temperatury przy silniku??Prosze pilnie o jakie sposty w tym temacie,z góry dziekuje wszystkim:)
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 21:12, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Wrz 23, 2009 21:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
lgilowski9, czujnik jest na kolanku po lewej stronie i jest on wkrecony poziomo, idzie do niego czarny kabelek na wsowke, trzeba ten kabelek oraz wsowke oczyscic i powinno dzialac
Niestey po sprawdzeniu coś było już kombinowane przy liczniku,lub silniku wcześniej:/..wskazówka mi odleciała(była klejona jakas krpoelka)jak tylko dotknalem..po drugie to jakis czarny kabelek przy liczniku z gory jest albo odciety albo z ktorejs wsówki wyskoczyl..a gdzie znajduje sie czujnik temp (podobno wyglada jak swieca z wtyczka)przy silniku,z góry,dołu,pod osloną,pionowo,poziomo wkręcony???
Ten czarny kabelek o którym pisało tak wielu nie jest odłaczony.
Tam na liczniku masz taką puszeczkę a w niej jest modół od alarmu.
Ten kabelek to jest poprostu antenka.
A z tą wskazówką to ciekawe co grzebali.
Ja bym przy okazji podjechał na komputer i sprawdził przebieg.
Zalezy jaki komputer i czy ma połaczenie z bazą.
Jeśli tak kążdy serwis w ASO zapisywany jest w bazie dla danego auta.
Jeżli masz przebieg 150.000 a wyjdzie że przy 210.000 zaglądali do skrzyni no to wiadomo co to znaczy.
U mnie jak mi sprawdzali to kazdy stempelek jaki był w książce serwisowej pokrywał się z opisem w bazie.
Były te same daty i opisy tego co robił serwis.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum