Wysłany: Pią Paź 02, 2009 14:36 [R214i 8V 96r] problemy ze sprzęgłem
Coś mam nie tak ze sprzęgłem bo jak jadę powoli to sprzęgło chwyta dobrze, a jak się rozpędzam do większych prędkości to skacze po wyższych obrotach zamiast łagodnie i jest taki efekt jaki u kursantki "L" na pierwszych godzinach jazdy. Znajomy mechanik powiedział,że dlatego tak się dzieje bo sprzęgło się ślizga
Czy trzeba całe sprzęgło wymienić czy tylko jakiś jego element?
Czy ktoś z was oddawał sprzęgło do regeneracji, bo słyszałem,że można i wtedy koszty są mniejsze niż zakup nowego i wymiana
Pozdro,Reddi
SPAMU¦
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 14:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 20 Kwi 2005 Posty: 143 Skąd: okolice Krakowa
Wysłany: Pią Paź 02, 2009 15:24
ojoj ja bym na Twoim miejscu wymienił na nowe chyba że będziesz chciał sie kiedyś pozbyć w przyszłości roverka to możesz używkę znaleźć ale koszty wymiany są takie same tylko na zakupie sprzęgła coś zaoszczędzisz .po regeneracji znajomy kupił sprzęgło takie że coś mu sie urwał i wielkie buuuuuuuu miał
Właśnie jestem po wymianie sprzęgla w swoim R200.
Koszt kompletu (tarcza, docisk,lozysko) to 350zł ze zniżką 30% na warsztat znajomego.Sama tarcza 320 zlotych (bez komentaża)
Jesli do wymiany jest tylko tarcza to alternatywą jest nabicie nowch okładzin na tarczy cena ok 120zł, pod warunkiem, że tarcza nie jest uszkodzona mechanicznie.
U mnie niestety tak było, a szkoda bo docisk był prawie jak nowy, nieznaczne ślady użykowania. Kupiłem komplet i teraz docisk leży bo szkoda go wyżucić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum