Wysłany: Sob Paź 03, 2009 12:07 [Freelander] Holowanie Freelander
Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam
Mam pytanie czy da się holować Ferdka Roverem 420Sdi ? W papierach jest wpisana masa przyczepy bez hamulców 1000kG. Masę przyczepy z hamulcami nie podają. Masa Ferdka to 1650Kg, hamulce są sprawne. Odległość holowania ok 20Kg bez górek. Sprzęgło ok 30tys przebiegu.
Co polecacie ?
Pzdr
Paweł
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Gru 19, 2010 20:38, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 12:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Śmiało możesz ciągnąć.
Tylko bez przeginania z prędkością.
Autko na pewno to wytrzyma, nie wiem tylko jak wygląda takie holowanie od strony prawnej, ale sądzę że jest dopuszczalne.
Pozdrawiam.
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 12:28
co do przepisow to mowia:
rzeczywista masa całkowita pojazdu holowanego nie może przekraczać rzeczywistej masy całkowitej pojazdu holującego czyli
fearless [Usunięty]
Wysłany: Sob Paź 03, 2009 12:38
Lechos napisał/a:
co do przepisow to mowia:
rzeczywista masa całkowita pojazdu holowanego nie może przekraczać rzeczywistej masy całkowitej pojazdu holującego czyli
Musiałby trafić na prawdziwego służbistę, albo mieć ogromnego pecha
Wydaje mi się, że nasze Misiaczki i Krokodylki coraz bardziej przypominają ludzi i przymykają oko na takie sprawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum