Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Czw Paź 15, 2009 16:26
tomczyk32 napisał/a:
u mnie wyglada wszystko ok
a mój przy wtyczce był zielony - zaśniedziały. Na elektronice się nie znam, zaryzykowałem wymianę na wygląd + opinia mariusz418, że to częsta usterka. Wystarczyło.
Ja sprawdziłem bezpiecznik nr 5, 8, i 14 i wszystkie są ok.
nr 5 - 5A-wycieraczki , sterownik BCU
nr 8 - 5A-sterownik BCU
nr 14 - 20A - Centralny zamek drzwi
Wysłany: Pią Paź 16, 2009 23:01
andyhell napisał/a:
Ściągnąłem mieszek od ręcznego.Widoczne są dwa pudełeczka: czarne mniejsze i szare większe.I co dalej????
wewnątrz czarnego mniejszego (po prawej stronie) jest płytka odbiornika pilotów.
Dno pudełka jest solidnie przykręcone i przez mieszek nie odkręcisz.
To nie rada, tylko relacja z tego co zrobiłem: wieczko da się podważyć i wyrwać, płytka wewnątrz leży luzem i jest podłączona wyłącznie wtyczką widoczną na zdjęciu.
Po wymianie płytkę zawinąłem w folię z pęcherzykami + przylepiec i wrzuciłem do środka.
Po wymianie płytkę zawinąłem w folię z pęcherzykami + przylepiec i wrzuciłem do środka.
Jutro spróbuję wyjąć tą płytkę i zobacze co z nią nie tak.Mam nadzieję, że osuszenie jej i przetarcie wystarczą.
Rozumiem,że Ty kupiłeś nową płytkę, więc od razu pytam ile coś takiego kosztuje i gdzie to można kupić??
Jak na razie to dzięki za podpowiedzi.
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 00:18
kupiłem używaną, jak wyżej napisałem:
"To było ponad dwa lata temu, chyba u PHJOWI. Używane części kupuję również w art-bizar."
Przy okazji: chyba na Forum ktoś sprzedaje R75 angielski na części.
A jeśli wymienić ten odbiornik. To czym się kierować? To znaczy czy wszystkie R75 miały ten sam odbiornik, każdy będzie pasował? Każdy da się zsynchronizować z kluczykami?
Wysłany: Nie Paź 18, 2009 16:13
mirekbuk120 napisał/a:
Każdy da się zsynchronizować z kluczykami?
tego nie wiem. Ten, który kupiłem - używany zresztą, po zamontowaniu pozwolił na zsynchronizowanie kluczy za pierwszym razem. Bez T4 to jednak loteria. W używanym aucie, w którym nie masz gwarancji, że piloty działały, nie masz również gwarancji, że się zsynchronizują z BCU nawet przy sprawnym odbiorniku. Odbiornik tylko przekazuje sygnał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum