jeśli masz gruszkę do pompowania paliwa to w niej jest zaworek, no chyba że gruszka jest od nowości i nie ufasz temu zaworkowi to na allegro za 30pare zł kupisz nową gruchę z zaworkiem. BTW filtr paliwa mam wstawiony nowiutki. Że tak jeszcze spytam który to jest ten wężyk powrotny od pompy?
_________________ Nie gore-tex, a chęć szczera, zrobi z Ciebie globtrotera!
SPAMU¦
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 11:09 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Legion1349, aha, o tego to nie wiedziałem ze w gruszce jest zaworek Ahh to może jednak nie warto kupować tego zaworku na razie Większe w tedy opory przepływu
A co do tego wężyka to tutaj masz zdjęcie z opisem
Tylko jakos tak podobnie w elektrycznej pompie to wygląda, bo nie mam akurat zdjęcia Ale tez idą dwa wężyki
szosownik, hmm u mnie w R200 syczy odkąd Roverka mam wiec może jakoś w R400 jest inaczej nie wiem Ważne ze tobie nie robi problemów i mi tez nie Chodź może mi się jednak zapowietrza ale nie mam skutków ubocznych
Ale ja ten fenomen z tym syczeniem brałem raczej tak na logikę. Bo bak jest szczelny zamknięty wiec korek nie przepuszcza powietrza do środka tylko na zewnątrz. A jak się trochę bak wyjeździ to oczywiście ubywa paliwa i podciśnienie w baku rośnie. Tak samo jak się pije z plastikowej butelki i się cały czas ssa to się butelka zgniata. A jak by była butelka z metalu to by sie nie zgniatała, jak bak paliwa. I jak byś zrobił teraz otwór w tej butelce na gorze jak masz zassane to by uciekało tobie podciśnienie i by syczało.
A jak byś pil z dziurka w butelce to by tobie podciśnienie ociekało i byś mi układ zapowietrzony Bo by się ciśnienie a wyrównywało tak ja to rozumiem
[ Dodano: Czw Paź 22, 2009 16:02 ]
Patrzyłem do Rave i tak samo idą wężyki z elektroniczna pompa
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
szosownik, W sumie jeszcze trochę przemyślałem i kolo baku masz taka rurkę co służy do odpowietrzenia baku żeby ciśnienie uciekało. Wiec może faktycznie to jest ta moja dziurka w butelce i nie powinno być podciśnienia Mam coś zepsuty chyba układ
bo jak pamiętam z innych samochodów to mi tak nigdy nie syczało
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum