Witam wszystkich, jestem tutaj nowy i zielony w temacie.
Licze ze mi pomozecie, mam roverka 200 i mam upatrzone fajne felgi od mazdy
6,5Jx16" ET50 rozstaw 4x100x54. Do tego opony 195x45. Mam do Was pytanie czy takie cudo wejdzie w auto? I jakie pierscienie trzeba kupic. A ... i oczywiscie czy nie beda obcieraly. Wielkie dzieki !
Ok, czyli dam sobie spokój, a moze ktos z Was ma do sprzedania ladne felgi z oponami na 16" opony 195/45. Tylko napiszcie czy taki wynalazek nie bedzie obcieral.
Dzieki za wczesniejsze wpisy
[ Dodano: Nie Lis 15, 2009 16:52 ]
A no i jeszcze jedno, czy ktos z was wyjasni mi o co chodzi z tym ET i jaki jak mam w mojej 2setce. Tylko nie piszcie ze to kosmita
Powiedzmy, ze mam dziś dzień dobroci... ET jest to odległość między osią symetrii felgi, a miejscem jej przylegania do piasty wyrażona w milimetrach. Standardowe ET w R200 to 45 im mniejsze tym felga wystaje bardziej do zewnątrz, a im większe tym bardziej chowa się w błotnik. Ogólnie szukaj felg z parametrami zbliżonymi do oryginału czyli ET45 i szerokość 6J nie muszą być idealnie takie same byle nie było za dużych rozbieżności bo z np 7,5J i ET35 pojawią się już problemy. U siebie mam 16" 6,5J ET45 z oponami 195/45 nic nie obciera, a jak wygląda możesz zobaczyć w profilu...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
znalazlem Ronale 15", w dobrej cenie bo 700zl (w super stanie) wraz z oponami 6mm 195/50, zdecydowanie wole 16" jednak to pewien kompromis cenowo-praktyczny. Jade je dzis ogladac.
Malowac bebny i oslonki z przodu... jak nasz kolega ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum