Wysłany: Pon Lis 16, 2009 18:45 [214 SI 97 1,4 16V] przegum skrzynia czy cos innego?
hejka
czytalem all posty na temat przegubow ale o czyms takim nie znalazlem posta
a wiec objawy ma jak dla przegubow....stukotanie przy skrecie (szczegolnie przy max skrecie, na wprost jest OK, zaczelo tez troche rzucac kierownica dzis w nocy)
dzis jak wracalem w nocy z lotniska.... 5 bieg, lajcik 2,5 tys obrotow a tu nagle obroty skoczyly do powiedzmy 5 tys po czym opadly, ja mu gaz o on nie ciagnie, wbic mozna na obojetnie ktory bieg ale po dodaniu gazu skacza obroty ale nie ciagnie, podczas holowania do domu jakies 3 km stukotanie sie strasznie nasililo nawet na prostym odcinku drogi
rok temu wymienialem przeguby zewnetrzne wiec wiem ze objawy ma takie same ale te biegi....
ma ktos jakies pomysly?
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lis 16, 2009 18:45 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
po chłopsku: wypadł przegub z koła, mogły się rozsypać kuleczki mi się kiedyś takie coś stało jak jechałem w ciemnym lesie bez telefonu 10km do jakieś chaty...
odkręcasz koło wyciągasz układasz kulki na swoje miejsce składasz do kupy jedziesz do domu i wymieniasz na nowy. (proponuję prawy i lewy)
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
na moj chlopski rozum skoro im wiecej dodajesz gazu a samochod nie ciagnie a masz jakies stuki to ewidentnie skrzynia nie przenosi sily na kola. Czy w momencie jak dajesz gaz slyszysz jakos intensywniej to stukanie?
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
no wlasnie nie, jak samochod stoi i wbijesz 1 czy tam 2 i dodasz gazu to nie slychac zadnych stukow, stuki sie nasilily tylko podczas holowania, gdy toczyly sie kola, moze to faktycznie tylko przeguby,
ale jak wysypie Ci się przegub to w ogóle pojedziesz? Nie. może być to i to nie upieram się ale wydaje mi się że przegub.
[ Dodano: Pon Lis 16, 2009 19:55 ]
to pewnie przegub wiem bo maiłem ten sam problem... nie ważne czy wbijesz wsteczny czy pierwszy bieg auto nie pojedzie tylko obroty rosną...
zwłaszcza że stuka przy holu...
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
Dokładnie to jest przegub. Mój kolega ostatnio własnie miał to samo. Skręcił kołami na skrzyżowaniu i nagle stracił napęd. Stanął od razu. Wskoczyliśmy pod autko... i patrzymy... Jedna półoś stoi w miejscu a druga się kręci... "co jest...? przegub Ci wypadł..." i tak bylo... Więc zacznij od sprawdzenia tego...
[ Dodano: Pon Lis 16, 2009 22:38 ]
i jeszcze jedno popraw temat...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum