Wysłany: Sro Lis 25, 2009 14:19 [R620] Jak sprawdzić czy jest alarm zamontowany
Typ: Di Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
problem jest taki -czy mam alarm fabryczny czy nie ? nie mam pilota, gdy zamykam centralnym zamkiem migaja mi kierunki 3 razy i cos pyka,potem migaja diody w drzwiach { do czego one sa} jak mozna ewentualnie dołaczyc pilot ,oczywiscie czy jest taka mozliwosc,prosze o porady
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Lut 15, 2011 14:29, w całości zmieniany 2 razy
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 14:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
po Twojej wypowiedzi, widzę że nie masz pojęcia o tym co piszesz, więc nic też z tym nie zrobisz, podjedz do elektyka samochodowego i wszystko Ci Pan wyjasni
tak to prawda jestem laikiem co chodzi o auta - pytalem dlatego ze poprostu nie wiem,jak kupilem roverka facet zapewnial ze alarm jest , daieki za odpowiedz
wiecho65, oprócz modelu w temacie należy krótko napisać o co jest problemem w Twoim temacie ... poprawiłem ... niestety jak sprawdzić alarm w R600 nie wiem.
Pomógł: 387 razy Dołączył: 15 Mar 2007 Posty: 4424 Skąd: Oświęcim
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 15:45
Alarm w roverach 600 działa na dwa sposoby. Do tego ważne jest też czy pilot był sterowany na podczerwień czy radiowo. Generalnie jest tak - zamknięcie auta kluczykiem powoduje uzbrojenie alarmu tylko częściowo (nie uzbraja się czujka wewnętrzna, czuła na ruch) oraz immobiliser. Zamknięcie auta z pilota powoduje uruchomienie całości alarmu wraz z immobiliserem. Jeśli masz przy lampce kabiny (w suficie) jaką część w kształcie krążka (czarny plastik), to pilot działa na podczerwień i nie ma szans go wtedy dorobić poza opcją wymiany centralki. Jeśli nie masz takiego "dzyndzla" w tej lampce, to piloty można teoretycznie dokupić i zestroić za pomocą TESTBOOKa (komputer dioagnostyczny Rovera).
A teraz jak sprawdzić czy się uzbraja alarm - otwórz szybę zamknij auto z kluczyka, poczekaj aż dioda zacznie pulsować powoli, a potem otwórz drzwi bez użycia kluczyka.
czyli zamknac auto z kluczyka i otworzyc od zewnatrz przez otwarta szybe ?
Tak chyba nie otworzysz. Pociągnij za rygielek od drzwi. Powinno zadziałać.
[ Dodano: Sro Lis 25, 2009 19:42 ]
Cytat:
DZIEKI koledzy działa jak pisaliscie ,wyłacza sie kluczykiem
No to bardzo fajnie. Powinno zadziałać też po przekręceniu kluczyka w stacyjce i tak pewnie jest. Pomyśl o takich pilotach i centralce jak u Mayson bo koszt chyba nie duży a wygoda na pewno
_________________ Na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść.
Chyba dlatego ten świat jest taki pokręcony.
Tak, to najprostszy jaki udało mi się wyszperać na Allegro, po konsultacji z elektrykiem. On twierdzi, że obecna elektronika chińska (właśnie to moje) jest już na tyle doskonała, że siąść nie siądzie, a tania jak barszcz. No i faktycznie - dokładnie 39zł + 9zł wysyłka (nie pamiętam już od kogo ale tam tego pełno), a mam 2 piloty, i działający alarm i centralny - cuś piknego Podłączenie 50zł u mojego elektryka. Tzn. chciał 30 ale dałem mu 50
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum