Wysłany: Sro Lis 25, 2009 16:46 Co wybrac r200 czy cos innego
Jestem posiadaczem R214 od dłuższego czasu szczerze mówiąc nie dawno go spłaciłem bo brałem na niego kredyt. W końcu mam tylko 20 lat ^^.
Miałem co do niego plany ponieważ rover ten slicznie wyglada z porobiona karoseria i z dobrym lakierem wszystko to zawdzięczamy jego kropelkowej stylistyce.
Ale pojawił sie problem uszkodzona uszczelka pod glowica. Wiem ze musiałbym wymienic uszczelke pod kolektor.Sadze ze moze pierscienie byly by do wymiany napewno splanowanie glowicy. Auto pozera wrecz olej nie wiem czy glownie to jest tego przyczyna, milo byloby gdyby ktos cos na ten temat wywnioskowal.
Gdybym miał przerabiać auto najpierw robię mu serce dlatego silnik jest dla mnie priorytetem.
Co byście poradzili wymienić? A no tak dodam ze jeszcze pasek od wspomagania i od alternatora.
chyba jeszcze czujnik temperatury wody chodź temp pokazuje chyba dobrze lecz nie załączył ani razy wentylatora przy chłodnicy gdy auto było zagrzane
Nie znam się tak na silnikach ale co najlepiej wymienić po drodze aby nie musieć w razie awarii tego czegoś znów rozbierać silnik.
Chyba ze polecacie zmianę autka choc o tym myślałem na samym końcu.
silnik to 1.4 16v 98r.
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 16:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A więc tak, wymień:
- uszczelkę pod głowice
- śruby głowicy
- uszczelkę pod kolektor wydechowy oraz dolotowy
- jak nie był wymieniany dawno to rozrząd i pompe wody
- uszczelniacze na wałkach
- uszczelniacze zaworowe
zacznij od zmierzenia kompresji na cylindrach. To da Ci obraz o stanie pierścieni. Olej wcale nie musi nimi uciekać ja miałem tak, że olej wcinał, jak sie okazało wywalonymi uszczelniaczami zaworowymi także zmierz kompresje i się pochwal
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum