MFU to urządzenie sterujące ogrzewaniem szyby ylnej, oświetleniem wnętrza i kilkoma innymi pierdołami ... znajduje się z tyłu skrzynki bezpieczników w kabinie. Wpisz MFU w szukajkę i chyba darek_wp opisywał dokładniej jego funkcje
Jak odkręcisz skrzynkę z bezpiecznikami pod kierownicą to zobaczysz taką czerwoną puszkę - to właśnie MFU. Da się to spokojnie stamtąd wyjąć. Podpięte jest do niej dwie kostki z kablami.
mi (na samym początku jak zacząłem się interesować swoim roverkem ) mówili że to jest sterownik od temperatury dmuchawy i takie tam... ogólnie masakra teraz to sam nie wiem co to jest... raczej to jest od rozrusznika i pompy ale nie jestem do końca pewny więc jak ktoś wie to niech mnie poprawi
_________________ mam dużo części do r200 - zainteresowani pisać bo leży i się kurzy
W klekocie MFU steruje tak jak napisał Brt (grzaniem tylnej szyby, oświetleniem w środku, czasem opóźnienia wycieraczek, klaksonem, światłem przeciwmgielnym)
Kurcze auto już stoi w serwisie (takim miejscowym ) ponad 2 tygodnie i oni sami nie wiedzą co mu dolega. Zastanawiam się czy możliwe że była woda w baku i coś rozsadziło przy mrozie, jest z tym w ogóle jakieś powiązanie?
Tak , mówiłem im o tym i podłączali to pod komputer. Czekam jeszcze ostatni tydzień, jak nie zrobią do czwartku to zabieram auto i zaprowadzę gdzie indziej. Wiem , że w ropie była na bank woda bo kupiłem ją od jakiegoś ruskiego taniej i zastanawiam się czy to nie przez nią samochód mi się popsuł. Oby się nic z silnikiem nie stało bo motor był malina.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum