Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.7 Rok produkcji: 1993
Pod siedzeniem pasażera miga czerwona dioda...co to jest ..co sygnalizuje ?..pod siedzeniem kierowcy jest podobna skrzyneczka ale tam nic nie miga..trochę niepokoi mnie ten czerwony kolor,czy może ktoś jest zorientowany o co chodzi?...za okazaną pomoc z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Wto Sty 04, 2011 23:19, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 17:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 21:24
na podstawie kolorów diód pokazuje mi odczyty z sond lambda, czyli uboga/bogata mieszanka, taka dodatkowo informacja przydatna przy instalce LPG.
ale wracając do tematu żółtej ("złota") diody. Jeśli miga lub pali się ciągle to obroty są złe i trzeba je wyregulować. Nie robiłem tego nigdy bo nie musiałem, ale powinno się to dać zrobić kręcąc tą śrubką na przepustnicy, oczywiście układ ma jakąś bezwładność więc trzeba poczekać na reakcję, silnik też musi być nagrzany. U mnie obroty są ok ~400 obr/min na LPG, a na benzynie ~500 obr/min. Wg instrukcji powinny być ~550 i oczywiście żółta dioda powinna się przestać palić.
Sprawdź też czy nie rozłączyło się połączenie nr.3 na powyższym schemacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum