Wysłany: Sro Gru 30, 2009 18:15 Jakie Siłowniki MAski do Rovera 400?? pilne
Panowie i panie jak i takowe są tu, mam pytanie z jakiego innego auta można zamontować siłowniki maski w moim Roverze 420D?? bo szukam dedykowanych i nie moge znaleźć a przydało by mi sie takie cos.
prosze o pilna pomoc w tej sprawie bo niemam jak maski utrzymac narazie patyk
_________________ Mój pierwszy ROVEREK
SPAMU¦
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 18:15 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Panowie siłowniki maski a nie tylnej klapy! chodzi mi oto żeby nie kozystac z pręta ino maske podnosić na siłownikach.
No to już samoróbka - dopasować jakieś, kupić i zamontować. Fabrycznie na pewno nie było teleskopów. Na pocieszenie powiem Ci, że ojciec nabył nowiutką Mazdę 6 i japa mi opadła, jak mi ją prezentował - metalowy pręcik zamiast teleskopów
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
Pomógł: 55 razy Dołączył: 21 Wrz 2008 Posty: 1110 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 19:08
Fredziu89, polecam przeczytać poniższy artykuł LINK
Takie siłowniki są do dostania na Allegro, za stosunkowo nieduże pieniądze, ZTCP 30-50pln. Też myślałem nad takim rozwiązaniem, ale nie mam garażu, więc robota odłożona na wiosnę
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
To jak chcesz znalezc dedykowane skoro w orginale siedzi pret?
Ano tak, że do wielu modeli np Hondy mimo, że w serii są pręty można kupić dedykowany zestaw siłowników, który bez problemu można zamontować. Było już kilka tematów na temat siłowników sam miałem montować bo u mnie pręt już ledwo się trzyma pasa przedniego ale jakoś czasu i motywacji nie mam...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
A masz otwory w masce pod siłowniki? W błotnikach masz śruby które wykręcasz i zastępujesz tymi od siłownika, a w masce trzeba niestety wywiercić i nagwintować...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Pływak, Kolego wykręca się drugą Śrube która jest w zawiasach maski i koniec. Śruba z boku ta dalsza od zawiasu wykręcasz ją wkręcaszśróbe z kulką, wykręcasz śrube z błotnika wkręcasz z kulką nakładasz siłowniki wkładasz zawleczki i po kłopocie!!!!!
A temat nie dotyczy montaży tylko powtórzę:
Jakie siłowniki (lifty) maski bedą pasowały z innych modeli aut do Rovera 400??
Yy mógłbyś mi wyjaśnić gdzie ty to chciałeś do maski przykręcić bez wiercenia w Roverze? To nie MK3 i nie ma śrub z boku przy zawiasach tylko zawiasy są przykręcone od spodu
1. Musisz wykombinowac sobie silowniki na wlasny sposob.
2. Ja bym otworzyl maske na preta, zmierzyl jaki jest kat, obmyslil mniejwiecej miejsce montazu, zmierzyl dlugosc miedzy punktami zaczepienia i mniej wiecej takiej dlugosci po rozciagnieciu silownik szukal.
3. Co do montazu musisz sie wwiercac w blache i bez zadnego tam gwintowania o ktorym mowi Pływak, bo nie wie o czym mowi, sa normalne wkrety samowiercace (potocznie zwane farmery), jezeli srubki w zestawie nie beda same wiercily kupujesz kilka farmerow, wiercisz dziurke wkrecajac farmera, poznieja wykrecasz farmera i wkrecasz odpowiednia srube.
Oczywiscie mozna rowniez, dobrac wiertelko tytanowe o srednicy rownej srednicy srubki bez gwintu, tak by gwint sciagal teleskop do blachy. Wsio...
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
3. Co do montazu musisz sie wwiercac w blache i bez zadnego tam gwintowania o ktorym mowi Pływak, bo nie wie o czym mowi, sa normalne wkrety samowiercace (potocznie zwane farmery), jezeli srubki w zestawie nie beda same wiercily kupujesz kilka farmerow, wiercisz dziurke wkrecajac farmera, poznieja wykrecasz farmera i wkrecasz odpowiednia srube.
A co wg ciebie daje wkręcenie farmera jeśli nie nagwintowanie otworu? Taki gwintownik dla ubogich ale nadal spełnia tą samą funkcje w przypadku zwykłych śrub w zestawie...
przeciez to nie jest blacha 10 mm do nagwintowania tylko blaszka 1mm max albo i 0,75 jak w plytach stropow zespolonych...co Ty mnie tu z tym nagwintowaniem...
Ale co za różnica czy jest 1mm czy 10 wkręcenie farmera spełnia podobną funkcje jak wkręcenie gwintownika. Po za tym proszę jak wyglądają śruby z "gotowców" na allegro i nie ma różnicy czy otwór dopasuje farmerem czy gwintownikiem. Jak w zestawie ktoś ma samowiercący uchwyt to nie ma problemu jak zwykły M6 to już jest...
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 10:45
Fredziu89 napisał/a:
Lechos, zdaje mi sie że ani troche nie zrozumiałeś tematu.
Zrozumialem i powtarzam, ze nic dedykowanego do R400 nie dostaniesz. To, ze jakis silownik podpasuje to tylko kwestia dobrego wymierzenia punktow jego montazu i upchania go tam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum