Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Od kilku dni mam taką usterkę.... Po uruchomieniu autka ruszam i kompletnie hamulec nie działa. Pedał hamulca jest twardy i wysoko. Dopiero po kilku naciśnięciach zaczyna normalnie działać i później już podczas jazdy jest ok. ... Jak jakiś czas postoi , to znowu to samo.... Czy to wina płynu hamulcowego ?... czy usterka serwa ?....
_________________ w R75 czuję się jak za kokpitem łodzi podwodnej kpt. Nemo
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 02, 2010 10:24, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 22:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w suzuki miałem podobnie z tym że czasem podczas jazdy problem wracał i mechanik znalazł taki jakby zgnieciony wąż podciśnienia do servo jak sie naciskało hamulec to ten wąż jakby sie zaciskał po wymianie wężyka hample żyleta
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
hvil [Usunięty]
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 22:53
mam do sprzedania serwo i pompe abs z europejczyka wszystko razem i polaczone przewodami.
hvil , to jak moje będzie nie teges , to kupię ....
[ Dodano: Nie Sty 10, 2010 22:59 ]
sknerko , u mnie podczas jazdy jest ok ... tylko po dłuższym postoju tak ma .... teraz jak siadam , odpalam silnik i pompuję pedałem hamulca , aż zrobi się miękkie , czyli az zacznie działać wspomaganie .... ale pierwszy raz jak mi się to przytrafiło , to mało się nie rozp............. , bo przecież nie wiedzialem
no mówię przecież że miałem tak tylko że czasem zdrzyło się podczas jazdy potem corza częściej jeździłem tak 4 miesiące aż w końcu namierzyliśmy problem. na początku jednak miałem takie objawy jak u ciebie
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Wysłany: Nie Sty 10, 2010 23:10
Podczas tych mrozów różne cuda się już dzieją. Miałem podobnie, ale tylko na uruchomionym silniku. Pedał twardy. Póki co ustało. Ktoś na forum też tak miał. Obstawiam servo, albo zaworek na przewodzie od serva do pompy Vacum.
SeniorA co olej ma do tego?
miałem przetarty kabelek od czujnika ABS przy kole ... co prawda świeciła mi się kontrolka ABS-u , ale myślałem , ze nie mam tylko ABS-u , a nie spodziewałem się , że z tego powodu mogą być i inne powikłania ... po naprawie wszystko jest ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum