Panowie u mnie te przekaźniki są na ścianie grodziowej obok ecu przerobiłem cały schemat od "a do z"
(poprzedni schemat nie był do ECU firmy bosch nie doczytałem do końca).
Problemem był upalony kabel biegnący od skrzyni z bezpiecznikami(układ 5) do przekaźnika Main Relay(układ 45 na schemacie). dorobiłem nowy kabel i wszystko zaczęło elegancko działać Dzięki wielkie za pomoc
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 08:00 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Hera_23 Kilkanaście minut temu dodałem nowy temat z problemem bardzo podobnym do Twojego. Proszę, jeżeli znajdziesz kilka minut to zapoznaj się z nim i daj mi znać, czy objawy miałeś takie same jak ja czy też może trochę zbliżone, bo sam juz nie wiem w czym szukać przyczyny
Z góry wielkie dzięki.
Hej koledzy jestem nowy na forum ale mam bardzo duży problem z moim roverkiem 400 sdi a mianowicie,już jesienią autko zaczęło ciężko palić gdy było zimne,więc zacząłem od wymiany wszystkich filtrów i świec żarowych .Jednak to nic nie pomogło.no to postanowiłem dać do kogoś mądrzejszego sprawdził więc mechanik ciśnienia na tłokach ustawienie zapłonu itp rzeczy w autku.Również pan mechanik stwierdził że cofa się paliwo z pompy wtryskowej i założył dodatkowy zawór zwrotny lecz i to też nic nie pomogło a teraz auto stoi od kiedy temperatura spadła po niżej zer pali tylko na zaciąg.Jeżeli możecie coś doradzić będę wdzięczny bo wygląda to na błahostkę a nie wiem co robić. ::
wśród wymienionych rzeczy nie widzę sprawdzania przekaźnika świec żarowych ... a no i czy wiesz jak ten zapłon Ci ustawił tzn. ile stopni A czy jak zaparkujesz auto silnikiem w dół to też masz taki problem
poważnie? ja pierdziele wiedziałem że ktoś to w ten sposób zinterpretuje..
zadam pytanie inaczej - jakie to ma znaczenie dla odpalenia silnika? co fizycznie się dzieje?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum