Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 111 Skąd: Lublin
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 20:48 [R75] Dławi się
Typ: CDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam może ktoś z kolegów miał coś takiego . Przy temp. powyrzej 1-3 stopni C* jest wszystko o..k. , ale jak temperatura na dworze spada do około 0-ra stopni i poniżej zera to auto( odpala super, nawet bez grznia świec ) , ale dopuki się troche nie zagrzeje , to przy dodawaniu gazu,( podczas rozpędzania) , zaczyna przerywać, tak jak by nie było paliwa . Tankuję tylko Verve na orlenie , bo na niej naj lepiej mi się jeżdzi. Filtr paliwa wymieniałem około 18.000 km. temu .
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Czw Gru 02, 2010 01:16, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Paź 28, 2009 20:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Po takim przebiegu filtr paliwa można śmiało już wymienić, przy okazji i filtr powietrza jeśli też dawno nie wymieniałeś.
Nie chcę wprowadzać w błąd co do tej usterki, ale u mnie podczas przyśpieszania też były delikatne szarpania, więc wyczyściłem zawór wysokiego ciśnienia na pompie i teraz te szarpania zniknęły. (Co prawda zawór nie wyglądał na brudny ale wyciągnięcie go jakieś tam przedmuchanie pomogło)
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 02:11
Dzięki, zacznę od filtra paliwa , filtr powietrza wymieniam razem z olejem co 12000 km, teraz ma przejechane od wymiany dopiero 7000 km . Wymienie filtr paliwa i zobaczymy , może pomoże .
Pomógł: 54 razy Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 957 Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: Pią Paź 30, 2009 17:10
Witam.Masz rację Rowan.Nie zdawałem sobie wcześniej z tego sprawy.Wystarczy spojrzeć na zużycie paliwa po wymianie filtra powietrza,widocznie dostaje wtedy więcej świeżego luftu,chociaż teoretycznie przy dobrej przepływce nie powinno tak być.
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 22:07
Przepraszam że tak pużno piszę ale zapomniałem ,rozwiązaniem mojego problemu była wymiana filtra paliwa , po wymianie mrozy były do -18 stopni i dławienia już nie było . Wszystko jest o.k. dziękuję za wszystkie sugestie. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum