Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam.
Mam straszny problem roverem 620 sdi paliwo zamarzło dzis w nocu byla temperatura -25 stopni noi rano poszedlem bach zapalil nie ma prpblemu pojechałem do dziewczyny w drodze mi raz zgasł ale odpalił i jade dalej dolechałem około 20 wyjechalem dojechałem do głównej drogi zgasłi noi nie moge do juz odpalic odpali przejade 10 m stoi wkurzylem sie zadzwonilem po dziewczyny tata ściągnął mnie spowrotem wstawilśmy samochod do garażu noi teraz tak powiedzcie mi jak mam teraz go tam odpalić bo nie mam bladego pojecia 1 rok mam do czynienia z dieslem nie wiem co robić a nie moge znalesc konkretnej wskazowki na forum
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pią Lut 11, 2011 22:27, w całości zmieniany 3 razy
SPAMU¦
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 22:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jeżeli jest w garażu masz dojście do prądu ogrzej suszarką filtr paliwa podjedz na cpn kup dodatek do disla powinno pomóc
niedawno opisywałem cytat:
Witam ,a ja ci powiem a nawet jestem prawie na 100% przekonany że zamarzało ci paliwo.Dziś rano miałem -21 auto stało 2 dni nieodpalane odpaliłem bez problemu ale nie mogłem jechać więcej niż 60km/h tel do kumpla i po badaniu zmieniony kont wtrysku tak se nagle zmienił kolega jest mechanikiem i tak łatwo sie nie poddaje.Okazało sie że komp zgłasza taki błąd jak coś nie tak jest z paliwem w moim przypadku parafinka raz blokowala raz nie ogrzał filterek przepłukał czysta ropą i jest ok.Powiedział ze mam jechać zatankować do pełna i wlać dodatek do paliwa bo nasze stacje paliwo mają do -22 takie są polskie normy.Zobaczymy jutro
ps:jak jechałem do kolegi zaświecała mi się od czasu do czasu kontrolka silnika
następnie cytat:
thef a co powiesz w temacie mojego dzisiejszego zdarzenia sory ze tak w kolegi temacie ale opisałem co działo sie z moim r po tych zabiegach i zatankowaniu do pełna dolewając dodatek do diesli zrobiłem 60km i ok
jeśli masz możliwość wstawienia go do ogrzewanego garażu na noc, to wstaw, a rano kup jakiś uszlachetniacz do diesli i wlej, może nawet ze 2 litry benzyny 98 (jak masz dużo paliwa w zbiorniku to nawet w porywach 5 litrów). Dla pewności możesz wyjąć filtr paliwa, wylać wszystko co tam jest i przedmuchać pompką lub kompresorem przewód dolotowy, potem oczywiście będzie trzeba odpowietrzyć gruszką...
jeśli nie możesz wstawić do ogrzewanego garażu, to czeka Cię troszkę więcej roboty
A na przyszłość, przy solidnych mrozach lepiej tankuj porządne paliwo
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Wlej około 3 litrow paliwa 98 na zbiornik zadny uszlachetniacz mi nie pomogł a meczyłem sie 3 dni byłem bezradny ON tankowany na Orlenie wlałem paliwa 98 i pali jak ta lala - 23 też mi tak robił jechałem i zaraz gasł co kawałek tak jezdziłem odpalał kawałek ujechałem i gasł
_________________ Jeśli ci pomogłem kliknij pomógł
Ostatnio zmieniony przez Franki28 Pon Sty 25, 2010 14:55, w całości zmieniany 1 raz
a mam takie pytanie co do tego tematu jeszcze wrociłem nim do domu ale jeszcze nic praktycznie nie grzebałem wiec powiedzcie mi jak oczyscić ten filtr paliwa czy lepiej kupic nowy??
[ Dodano: Sob Sty 30, 2010 13:32 ]
Witam, może komuś się temat jeszcze przyda wiec tak postał do dziś bo wcześniej nie miałem czasu grzebać przy nim zalałem 1 benzyny i pojechałem na orlena nalałem jeszcze vervy i samochodzik chodzi super. Dzięki wszystkim za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum