Wysłany: Wto Sty 26, 2010 19:45
grisza144 napisał/a:
prad do swiec nie dochodzi
[ Dodano: Wto Sty 26, 2010 19:31 ]
jugol doradzisz cos w tej sprawie?
...żeby doradzić, to najpierw muszę wiedzieć o co kaman, przeczytaj swego pierwszego posta , jak coś z tego rozumiesz to jesteś miszcz , w drugim poście dopiero napisałeś, że na świeczkach napięcia nie masz, ale jak widzę już Ci ludki pomogli, od tego zacznij
obydwa bezpieczniki sa dobre... po przekreceniu kluczyka kontrolka od swiec normalnie sie swieci i slychac po paru sekundach 'cyk' . Tzn przekaznik zdrowy?
grisza144 tu masz numer tego przekaźnika topran 102 939 755 kosztuje około 10zł
co prawda jest on od VW bo oryginalnego nie można raczej dostać ale pasuje i ja w tej chwili mam taki pod maską
[ Dodano: Wto Sty 26, 2010 20:03 ]
grisza144 napisał/a:
z tego co wyczytalem jest on umiejscowiony od strony kompa obok zoltej 'puszeczki"
no nie ruszy
zrób jak napisałem wyżej tylko nie zapomnij przed odpaleniem rozłączyć ten przewód z akumulatora na świece
chyba nie czytasz ze zrozumieniem
Witam, ja mam taki sam problem. Nie ma prądu na świecach gdy się kontrolki włączy. Przekaźnik cyka i kontrolka świec też się zapala i gaśnie po chwili. Co może być problemem? Przy większych mrozach odpalam na krótko przez przewód od + do świec, jak pisze grisza144 jest ryzyko przy takim odpalaniu że immo padnie?
Na 101% nie ma prawa, pod warunkiem, że stacyjkę masz włączoną.
Obaj sprawdźcie przekaźniki, czy prąd przepuszczają. To, że przekaziora słychać, wcale nie musi znaczyć, że włącza on prąd na świece - może mieć wygięte/wypalone styki a wtedy blada
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum