Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lut 2007 Posty: 73 Skąd: Trójmiasto i Hel
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 07:32
Dziadek napisał/a:
Miałem tak w kilku poprzednich autach.Zwłaszcza dotyczy to "metalików".Spróbuj zmienić obuwie.Jeśli to nie pomoże,to pozostaje pasek antystatyczny,lub po prostu kawałek cienkiego,miękkiego drutu pod podwoziem,ale niewiele to pomaga.
Popieram. Zmień buty. Powinno pomóc
Prawdopodobnie podeszwy albo wkładki masz wykonane z jakiegoś materiału, który w wyniku tarcia wytwarza ładunek a ty jesteś kondensatorem i gromadzisz cały ten ładunek.
Wtedy wystarczy np taki roverek... i sie rozładowujesz
Pozdr.
_________________ Pozdr.
Radek
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 07:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pią Kwi 03, 2009 22:34
No to pięknie pare dni temu sobie czytam jak Wasze roverki kopią, i sobie myślę, 800setka to 800setka, takie akcje nie mają miejsca. Aż do wczoraj, 3x mnie kopnęło, dzisiaj 2x to samo. Co jest grane? ubranie to samo, nic nie grzebałem przy autku i po przeczytaniu tego tematu zaczeło kopać. Dziwna sprawa, naprawdę nigdy wcześniej mnie nie kopało.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Cze 2008 Posty: 337 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 05:30
blue827 napisał/a:
Aż do wczoraj, 3x mnie kopnęło, dzisiaj 2x to samo. Co jest grane?
Widocznie Twój Roverek czyta wieczorami nasze forum i nie chciał być gorszy od innych samochodów.... .
Mnie też parę razy "kopneło", ale tylko przy wysiadaniu z autka.
Pozdrawiam
Pomógł: 27 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 372 Skąd: z gór
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 08:57
mój nigdy......
tołdiego zapamietam z dwóch powodów-po pierwsze niezniszczalne auto,po drugie jak mnie rano zawsze pier.....ął, to byłem obudzony w momencie ...
Mieliśmy kiedyś Lagunę z welurową tapicerką. Kopała tak, że zamykałam drzwi łokciem. W Mondeo mamy tapicerkę z czegoś co nie jest ani welurem ani skórą - nie wiem co to, ale raczej nas nie "kopie", a jeśli to tak rzadko, że tego nawet nie pamiętamy. W Roverku mam skórzaną tapicerkę i nigdy jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby mnie tak potraktował. Czy rodzaj tapicerki może mieć znaczenie?
JAK CIĘ KOPIE TO TEZ GO KOPNIJ a tak powaznie co wy się siedzień czepiacie to nie ma nic wspólnego każde auto podczas jazdy wyzwala pewną energię i gromadzi ją w masie nawet wusek w sklepie czasami kopie mnie mój roverek tez po kupnie kopał ale skończyło sie to jak kupiłem nowe opony i na warsztacie polecił mi takie z uziemieniem po środku opony widać taki cieńki wszyty pasek który podczas jazdy uziemia zgromadzoną energie i od tamtego czasu ani raz mnie nie kopną to potwierdzone raczej naukowo a nie jakies zmiany obówia czy pryskanie czymkolwiek fiteli.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 387 Skąd: Wrocław / Lubrza
Wysłany: Sob Kwi 04, 2009 16:49
u mnie dziś po zmianie opon na letnie jeszcze mnie nie kopnął, więc może coś w tych oponach jest do tego nie miałem kurtki zimowej, więc pewnie na "kopanie"nałożyło się kilka czynników i się elektryzowałem.
irons122, a Ty co masz za oponki?
Kurcze nie pamiętam jakie mam chyba jakieś continentale mi zakłądał z tymi uziemieniami ale to letnie a teraz mam zimówki i tez mnie nie kopie może też mam z uziemieniem trzebeby sprawdzić w necie jakie jest oznaczenie opony z uziemieniem .
[ Dodano: Nie Kwi 05, 2009 07:56 ]
no i znalazłem http://www.opony.com.pl/o...zenia_opon.html a najważniejsze jest TO BasePen - uziemienie elektrostatyczne (bieżnik z mieszanką krzemionkową w środkowym rowku odprowadzającą łeadunki elektrostatyczne)
więc takich szukajcie a powinny się skończyć wasze problemy pozdrawiam.
Gorzej jak kopnie jak trzyma się pistolet na stacji benzynowej - ten od benzyny we wlewie do baku, wtedy pochodnia gotowa... Ale każdy lub prawie każdy jak wysiada to łapie się słupka czy drzwi no i się nieświadomie zobojętnia. Lepiej już niech kopnie przy zamykaniu drzwi niż przy tankowaniu
Mnie też kopie, ale to nawet przyjemne jest, bo to tak jakby chciała mi coś powiedzieć, coś w stylu "Kocham Cię - Twoja oddana siedemdziesiątka piątka"
Mnie też kopie, ale to nawet przyjemne jest, bo to tak jakby chciała mi coś powiedzieć, coś w stylu "Kocham Cię - Twoja oddana siedemdziesiątka piątka"
Mój mnie nie kopie
Czy to oznacza że kocham ją (75-ke) bezwzajemności? hahahahah
_________________ www.w-mp3.pl Nie trąb, robię co mogę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum