Te zasilacze mają czasem dziwne chęci do popiskiwań. Kilka mi się takich trafiło. Mimo tego bardzo dobre zasilacze w przyzwoitej cenie.
Raptile napisał/a:
Be Quiet BeQuiet Pure Power L7 430W
Co do BeQuietów zawsze podchodziłem z rezerwą. Bo: po kilku spalonych Chieftecach przesiadłem się na Tagany i chwaliłem sobie do teraz. Przestałem od momentu sporej ilości reklamacji. Zmieniłem na takiego BeQuieta http://zasilacze.info/pro...tegoria_id=239& i jestem zadowolony
_________________ -Nigdy nie rozmawiaj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.-
5% to nie OC Jak chcesz bardziej pokręcić to spokojnie możesz ustawić HTT na 250MHz stabilność sprawdź w Prime lub OCCT chociaż przy 3,25GHz nie powinno być problemów ze stabilnością ale sprawdź temperatury szczególnie jeśli masz boxowy cooler byle nie przekraczały 60-65stopni, max dla tego procesora to 71 stopni... aaaa i napięcie lepiej ustawić ręcznie bo na auto po OC może czasem być za wysokie wg AMD standardowe napięcie to max 1,425V co spokojnie wystarcza nawet do 3,4-3,5Ghz
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Zależy od testu jaki zrobiłeś jak samego CPU to możliwe, że za niskie napięcie jak CPU + Ram to prawdopodobnie jednak sa problemy z 1600Mhz
Numer poszedł na PW
EDIT: I jak wszystko bangla stabilnie?
U mnie wreszcie po ciężkich walkach jako tako ogarnąłem tą syfiasta płytę jednak nie obyło sęe bez wymiany ramu. Kupiłem G.Skill Ripjaws i wreszcie po długiej zabawie z timingami uruchomiłem HTT 270 mnożnik ramu 5.33 na razie ok i mam nadzieje, że już tak pozostanie.
Wracając do mojego zakupu gdybym dziś wybierał płytę na 100% był by to właśnie Asrock. Wszystkim za to odradzam MA770T-UD3P. Gigabyte powinien chyba sam zacząć produkować dedykowane pamięci do tych płyt bo takie cyrki są tylko na płytach Gb i Asusa na AM3. Podobno są problemy z 1600Mhz? Problemy po OC zaczynają się na tej płycie nawet na ustawieniach niższych niż specyfikacja kości. Przy 1080MHz już u mnie sobie płyta nie radziła. Kolejna sprawa w recenzjach pojawiały się problemy z bootowaniem po zmianie wielu ustawień w biosie i tu potwierdzam mało tego po kilkukrotnej zmianie różnych parametrów płyta ma problem z odpaleniem na ustawieniach innych niż def i nawet zmiana HTT o 10Mhz powodowała automatyczny powrót do ustawień standardowych. Jeszcze pół biedy, że jeśli płyta nie odpali to bios w większości przypadków automatycznie wróci do ustawień standardowych lub ostatnich działających bo jeśli za każdym razem miał bym czyścić CMOS za pomocą idiotycznie umieszczonych pinów to bym osiwiał. O wysokich temperaturach chipsetu i sekcji zasilaniu już pisałem więc nie będę się rozpisywać ale jestem pewien, ze mimo tych super kondensatorów i mosfetów płyta nie dożyje tak sędziwego wieku jak np. mój nadal działający ECS K7S5A. Przereklamowanym marką mówię stanowcze NIE!
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Przeczytałeś uważnie? Na płytach Asusa są te same cyrki z pamięciami, właśnie od dwóch osób z płytami Asusa pod AM3 dostałem rade aby jednak zmienić ram bo u nich sytuacja wyglądała identycznie i po zmianie dopiero HTT ruszyło w górę i skończyły sie problemy z bootowaniem...
Po za tym o ile dobrze pamiętam proponowałeś właśnie albo w.w. Gigabyte albo asusa
EDIT: Teraz przeczytałem jeszcze raz i tylko TomC odradzał Gigabyte i teraz przyznam mu racje... ale z drugiej strony odradzał też Asrocka, z którym ludzie mają najmniej problemów z OC...
EDIT2: Wracają jeszcze do asusa pisałeś o wspaniałym wsparciu technicznym i częstych aktualizacjach biosu... Powiedz to kumplowi który ma płytę na AM2+ i jeszcze nie doczekał się na nowy bios z wsparciem procesorów AM3 mimo, że oficjalnie podstawka AM2+ jest kompatybilna z CPU na AM3...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum