Dydo, gwarantuje CI, że jakby ktos odkręcił przy Tobie takim subarakiem to byś tak samo reagował to jest wariat na kółkach, fabryka adrenaliny, on tak na każdego działa
Zależy kto ma jakich znajomych mi taki coś nie grozi bo takich znajomych nie ma co pokazują moc auta jeżdżąc w mieście i to jeszcze na jakiś wąskich drogach. Co prawda jak mnie kumpel przewiózł vr'em to miałem banana przeogromnego ale to było na drodze krajowej, a nie w mieście przy dość sporym ruchu. Druga sprawa nie wiem co to za subarynka ale w komentarzach ktoś pisał, ze ~200Km co by przy 5 chłopa szału nie robiło chociaz jest taka impreza 200km?
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 23:06 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
prędkość, piękne, dobre auto, adrenalina nie jedną osobę to kręci, a Impreza to marzenie nie jednego dużego chłopca. Problem w tym że oprócz marzeń trzeba mieć jeszcze kapeczkę zdrowego rozsądku, kiedy marzenia te mogą się ziścić. Sama uwielbiam szybką jazdę, bo nogę mam ciężką ale miasto, droga są nieobliczalne i trzeba zważać na innych uczestników drogi. Lepiej być 15 minut za późno niż 40 lat za wcześnie, a szpan to najprostsza droga do tego. Prędkość adrenalina owszem ale na torze!!
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Ja osobiście debilstwa, miejskiego szpanerstwa i przecinania nie popieram, ale dźwięk subarowego bokserka - dla mnie och i ach
[ Dodano: Czw Lut 11, 2010 23:19 ]
emilanka napisał/a:
prędkość, piękne, dobre auto, adrenalina nie jedną osobę to kręci, a Impreza to marzenie nie jednego dużego chłopca. Problem w tym że oprócz marzeń trzeba mieć jeszcze kapeczkę zdrowego rozsądku, kiedy marzenia te mogą się ziścić. Sama uwielbiam szybką jazdę, bo nogę mam ciężką ale miasto, droga są nieobliczalne i trzeba zważać na innych uczestników drogi. Lepiej być 15 minut za późno niż 40 lat za wcześnie, a szpan to najprostsza droga do tego. Prędkość adrenalina owszem ale na torze!!
emilanka, jak dla mnie wyczerpałaś temat zgadzam się w 100%
Wariacki rajd - Pozbawiony prawa jazdy młodzieniec doskonale się bawił, narażając ludzkie życie. Jazda ulicami miasta z zawrotną prędkością i lekceważenie wszystkich możliwych przepisów drogowych. W taki sposób młody mieszkaniec Głuszycy chciał zaimponować kolegom, którzy rejestrowali jego wyczyn kamerą. Na szczęście, nagranie wpadło w ręce policji i pirat trafił za kratki Oglądając amatorskie nagranie filmowe, aż trudno uwierzyć, że działo się to naprawdę na ruchliwych wałbrzyskich ulicach i nie jest wyreżyserowanym spektaklem kaskaderskim. Pięcioro młodych ludzi postanowiło dostarczyć sobie adrenaliny, pokonując sportowym samochodem „Subaru Impreza WRX” trasę pomiędzy ul. Sokołowskiego na Piaskowej Górze a ul. Chrobrego w Śródmieściu. Jechali z prędkością 160 kilometrów na godzinę! Czerwone światła, wymuszanie pierwszeństwa i osoby uciekające przed pędzącym autem z przejść dla pieszych dla piratów były doskonałym tematem żartów. „Nawet Kuzaj tak nie potrafi” – komentowali ze śmiechem wyczyny siedzącego za kierownicą 23-letniego Karola S. Film nakręcony w trakcie jazdy został rozesłany wśród kolegów bezmyślnych piratów. Jedna z kopii dostała się w ręce policjantów. – Szybko ustaliliśmy, kim jest kierowca. Kilka godzin później zatrzymaliśmy go i umieściliśmy w areszcie – opowiada Jerzy Rzymek z wałbrzyskiej policji. – Jego auto zabraliśmy na nasz parking. Okazało się, że nie było to pierwsze przestępstwo drogowe Karola S. Za poprzednie wyczyny sąd odebrał mu prawo jazdy. Zatrzymany został aresztowany na trzy miesiące. – Postawiliśmy mu zarzut spowodowania niebezpieczeństwa katastrofy w ruchu lądowym. Grozi za to nawet osiem lat więzienia – wyjaśnia Marek Bzunek, prokurator rejonowy w Wałbrzychu. Nakręcony w trakcie pirackiej jazdy film dołączono do akt sprawy jako dowód.
[ Dodano: Pią Lut 12, 2010 00:59 ] Za jazdę subaru imprezą po ulicach Wałbrzycha, z prędkością 160 km na godzinę, dostał półtora roku w zawieszeniu, 10 tys. zł grzywny i musiał zapłacić koszty procesu.
podejrzewam że on też nabierał praktyki w NFS, tylko nie do każdego dociera że jak naprawdę zaliczy game over to nie będzie mógł wrócić do ostatnio zapisanego etapu gry. Ale robi wrażenie to trzeba przyznać
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Palnik to będzie jak któryś w jakiś filar gwizdnie czy cuś, bo zapierdzielają od lewej do prawej pomiędzy tymi bandami. To się skończy tak jak jazda tych naszych dziennikarzy w czerwonym ferrari. I to byli ludzie co na codzie samochodami przeróżnymi podróżują w celach testowych, a tutaj prawdopodobnie bogaci amatorzy...
„Nawet Kuzaj tak nie potrafi” – komentowali ze śmiechem wyczyny
Bo Kuzaj raczej by tak nie zrobił poza zabezpieczoną trasą. Ma facet chyba jeszcze instynkt samozachowawczy.
Oj nie znasz kierowców rajdowych... Często różnica pomiędzy wariatem a wyedukowanym wariatem (a trzeba być wariatem, aby w rajdach mieć wyniki), jest w granicach tolerancji na stres związana z ruchem i sytuacją na drodze i jest przesunięta znacznie dalej, niż u wariatów bez licencji... Kierowca rajdowy zrobi to z wyrachowaniem i wyliczeniem... a niewyedukowany wariat się zagotuje i popełni błąd...
Więc nie gloryfikujmy Kuzaja, Hołowczyca czy innych sław polskich dróg, bo mogę się założyć, że na trasach latają spokojnie i grubo ponad 200 km/h.
Po prostu są przyzwyczajeni do takich prędkości i nie robią na nich wrażenia.
Ostatnio zmieniony przez Gonia Pią Lut 12, 2010 12:33, w całości zmieniany 1 raz
Ja nie wątpię, że latają ponad 200, tylko różnica jest w tym ze oni wiedza jak się zachować kiedy coś nie wyjdzie przy takiej prędkości, a my zwykli nie wyedukowani możemy się tylko domyślać w która stronę nas wywinie. Nie twierdze że taki Hołowczyc, czy Kuzaj czy jeszcze inny rajdowiec, jest idealny, ale ale na pewno ma większe pojęcie o prowadzeniu samochodu niż JA, i pewnie jeszcze wielu innych. Ale to i tak nie daje mu prawa żeby "latać" 200 na h.
I ja dalej będę nazywał takich ludzi, jak Ci którzy występują w tych wszystkich filmikach AMATORAMI.
Swoja droga przydał by się np. przy egzaminie na prawo jazdy jeszcze jakiś dodatkowy kurs bezpieczniej jazdy, skąd młodzi kierowcy maja wiedzieć jak się zachować w trudnej sytuacji np w poślizgu.
Sam jestem dosyć młodym kierowcą, mam prawko dopiero 4 lata, i mnie tez taki kurs by się przydał. Jeśli ktoś wie gdzie można coś takiego zrobić w trójmieście, i jaki jest koszt to proszę o info
Za jazdę subaru imprezą po ulicach Wałbrzycha, z prędkością 160 km na godzinę, dostał półtora roku w zawieszeniu, 10 tys. zł grzywny i musiał zapłacić koszty procesu.
Pięknie Chociaż moim zdaniem i tak mało
Niedaleko mnie podobny idiota zabił Golfem VR6 8-letnią dziewczynkę. Też kolegom pokazywał możliwości nowego nabytku. Mało go nie zlinczowali ludzie. Dostał 8 lat - siedzi sobie obecnie w celi i po mydło się schyla...
Gonia napisał/a:
Więc nie gloryfikujmy Kuzaja, Hołowczyca czy innych sław polskich dróg, bo mogę się założyć, że na trasach latają spokojnie i grubo ponad 200 km/h.
Był kiedyś taki program z Wojciechem Jagielskim na TVP2 - "Wieczór z Wampirem". Był tam raz właśnie Hołowczyc i wcale się nie krył z tym, jak jeździ. Opowiadał nawet o swoim dzwonie Celicą - opowiadał, muszę przyznać, pięknie M.in. gdy już stwierdził, że przesadził, jak już czuł poślizg i niemoc i jak już widział drzewo w które przyrżnie i jak się przechylił do wnętrza pojazdu, z dala od miejsca w którym "twarde wejdzie" do środka - i to cały czas z uśmiechem
Poza tym nie bądźmy hipokrytami - jak się umie, ma gdzie i ma czym, to się jedzie. Gorzej, gdy się nie umie, nie ma gdzie, a jedzie...
_________________ Lincoln Continental `77 *** M-B 320E *** M-B E500
_________________ Pozdrawiam, Maciek (podWawa - WPR)
Obecnie MX-5 NC '07, XC60 'Słoń 2' i wózek na zakupy (Fabia III)
Były 2*R623Si Lux '95 LPG, R827Si '93 LPG, R416 Si '99 LPG, MX-5 '92 i kilka innych nieroverków
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum