kontrola trakcji-rozumie.Ale komputer sterujacy juz mniej."przestaje cos dzialac"-czyli co ? silnik gasnie? Jesli u mnie dzis przestal dzialac tempomat to tez moze byc wina tego czegos? Wyczytalem ze czujnik od tych rzeczy czyli od ETC i ECM znajduje sie w lewym przednim kole,czy to prawda? Jesli tempomat przestal dzialac to tez moze byc od tego czujnika w lewym kole? Czujniki przy pedale sprzegla dopychalem juz
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 18:39
Zamiast kombinować i wymyślać podjedz na T4. Ja obstawiam czujnik przy pedale. Dlaczego? Dlatego że objawy masz takie jak ja miałem. Dociskałem i pomagało, aż raz nie pomogło. Jest to czujnik Halla więc możne coś się chrzanić z elektromagnesem i dlatego wariuje. Ten nowy włożyłem i nawet zbytnio nie ustawiałem względem pedału i tempomat zadziałał.
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 20:40
widocznie w lewym przednim kole, był albo jest dobry czujnik ABS. Każdy czujnik spełnia inne funkcje. Ale może być tak,że czujniki są dobre a wina jest modulatora lub przewodów.
Wysłany: Pią Lut 19, 2010 21:09
SeniorA
W dieslu do tempomatu nie ma modulatora. Za tempomat odpowiada ECU SCB100211. W 99% niesprawnych tempomatów w R75 odpowiada uszkodzony czujnik przy pedale sprzęgła.
Ostatnio zmieniony przez apples Pią Lut 19, 2010 21:08, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum