Kurcze widziałem ostatnio na blachach z Pszczyny pomarańczowo-czarnego Roverka. Fajnie zrobiony. Nie wiem czy gość jest na forum, bo mógłby dać fotki. Wyglądał fajnie. Felgi 17" dłuższy tylny zderzak bez listew i progi.
łamiesz ząbki cienkie na początek i je spiłowujesz do równego a miejsce na środku wycinasz aż do dziury i piłujesz tak żeby były doły, nie może być górek a reszte zapełni plastikarz 30min roboty a efekt jak w persilu
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
jakies dokladne instrukcje dostalbym ? chodzi o grill od poczatku do konca tak dla ulomnych
1- musisz odkrecic zderzak zeby wymontowac grill 2-jak masz grill zdjety jest on z dwoch czesci, z tych zeberek plastikowych ktore wylamujesz-ja uzylem boscha do tego szybciej potem papierkiem przeszlifowalem zeby niebylo zadziorow, 3-zeskrobalem chrom i potem drobnym papierem przeszlifowalem calosc(mozna tez chrom zmatowic i tez bedzie ok) 4- grill poszedl do plastikarza hehe "pospawal" i pomalowal pod kolor auta 5 - kupujesz siatke wedle uznania (srebna ,czarna,z duzym oczkiem ,lub małym )docinasz pasujesz i skrecasz te dwa plastiki ze soba (w srodku siatex) i gotowe
Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 256 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 00:52
no to chyba wiem co bede robil w weekend dzieki chlopaki a jaka byscie polecali siatke do srebrnego roverka ? srebrna czy czarna ? napewno beda to male oczka
do srebrnego na bank najlepiej czarna z drobnym oczkiem a do tahiti blue troche wieś będzie biały gril i chrom to za małe autko na chrom ja też bym w kolor nadwozia pociągnął a siateczke czarną, czarna świetnie wygląda bo robi dziure
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
To teraz pytanko jak usunąć ten chrom z griila?:P Mam sie w to bawić czy może "plastikarz" mnie z tym wyręczy?:P A jeśli mam się bawić to jakimi zabawkami do tego? =]
a ten czarny kawałek plastiku w zderzaku też usunęliście?ten zaraz za atrapą
ja wywaliłem bo przez siatkę było widać
[ Dodano: Sro Mar 24, 2010 14:53 ]
patric62 napisał/a:
To teraz pytanko jak usunąć ten chrom z griila?:P Mam sie w to bawić czy może "plastikarz" mnie z tym wyręczy?:P A jeśli mam się bawić to jakimi zabawkami do tego? =]
Jak już kawałek zadrzesz to potem resztę też dasz radę. Najlepiej obcążki/kombinerki, ale ostrożnie bo można się tym sreberkiem nieźle pociachać.
w ten sposób to z miesiąc będę to robił;p ten chrom się tak trzyma ze nie da rady go niczym zdrapać ani nawet za co "chwycić" by oderwać;p
nie ma żadnego środka do usuwania chromu z plastików?
albo nie można na niego bezpośrednio farbę dawać? (chociaż pewnie nie bo się z łuszczy i odpadnie po czasie):P
PS. A co z dolną siatka w zderzaku? (mam pordzewiała) jak siatka w grillu na czarno to w zderzaku tez czy moze być srebrna?:P nie będzie się gryzło?:P
ja jak naderwałem odchodziło mi małymi plasterkami wielkości 1/2 1groszówki;P
wyczytałem w necie ze chrom z plastików usuwa się poprzez zamoczenie plastiku na pare minut np w "krecie" i potem chrom się ładnie zdrapuje;P
Oddałem grill do "plastikarza" (później chrom zdrapie) to zażyczył sobie 50zl=/ nie jest to za bardzo wygórowana cena? Przy odbiorze będę się musiał trochę potargować chyba;P
ja chrom zeskrobałem nozykiem takim co płyty karotonowo gipsowe sie tnie podwadzałem i zrywałem ale uwazaj to dziadostwo ostre po palcu sobie przejechalem
[ Dodano: Sro Mar 24, 2010 18:55 ]
shilus82 napisał/a:
a ten czarny kawałek plastiku w zderzaku też usunęliście?ten zaraz za atrapą
ja nie usuwałem tylko pomalowałem na czarną farba błyszczaca i dałem siatke czarna i z bliska nawet nie widac tego prawie ,ale zrobiłem taki myk jeszcze ze do zderzaka od strony wewnetrznej tez dalem siatke i jest super
Hmm, jak tak piszecie o tym chromie to zaczynam myśleć, czy nie wywalić tylko tych żeberek i siatkę wrzucić, ale jak je powyłamuję to ślady brzydkie zostaną i będzie lipa. No nic, jak auto pojedzie do lakiernika, to ja się w tym czasie zajmę grilem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum