A ja mam pytanie mój 620 SDI po wciśnięci pedału gazu do końca na 4 biegu przy ok 60km/h zbiera się dobrze ale jak osiąga 3tyś obr. to jakby "odcięcia" dostał co to może być ?
Hmm wczoraj przyszło mi sie "ścigać" z ... VW Caddy.
Pan w VW był oczywiście bardzo pewny swego, od razu ustawił sie obok zawalidrogi rovera.
I oczywiście nie dał rady, mimo że ruszyłem bez uprzedniego wkręcenia na obroty.
Ale ku mojemu zdziwieniu jechał bardzo szybko, to chyba najbardziej wyrównany pojedynek jaki miałem. Rover tylko odrobine mu uciekł, mimo że na jedynce przy ok 5-6k rpm aż mi oponki zapiszczały
Samochód służbowy, więc to raczej był diesel. Z resztą w Caddy najmocniejsze jest 1.6 8V 105KM i nie podejrzewam go o takie osiagi w aucie które waży ponad 1400kg.
Dostępne diesle to chyba 1.9TDI 105KM (ok 13,7 do setki katalogowo) albo 2.0TDI 140KM.
1.9 więc za słaby, a z 2.0TDI raczej szans bym nie miał (320Nm).
ciekawe co to było...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum