No to pięknie tego się bałem,to już chyba nie ma sensu jechać do warsztatu na sprawdzenie co2 w układzie chłodzenia(kasują 50zł)? Poleci mi może ktoś dobrego mechaniora z okolic Zamościa ewentualnie Lublina ?
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Posty: 121 Skąd: jelenia góra
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 23:01
co płaczesz ma silnik 8 zawrowy wiec jest duzo mnie roboty niz w przypadku 16v wiec i robocizna bedzie tansza odrazu sobie rzrzad wymien w 500zl powinies sie zmiescic
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Sob Mar 06, 2010 23:50
ja nie dawno robiłem HGF w 8v
U mnie tak to wyszło
305zł uszczelka pod głowicę i śruby
250zł mechanik
57zł uszczelki pokrywy zaworów, kolektora dolotowego i wydechowy
160zł Olej filtr
35zł płyn chłodniczy
Rorządu nie robiłem bo był niedawno wymieniany
Więc tyle byłem zmuszony wydać
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 00:09
troche w ciul wyzygales na uszczelke glowicy skad taka droga wziales ja jak obilem w r75 hgf to wydalem 1000 w tym nowy rozrzad rolki itp oleje filtry uszczelki i robota goscia i 1000zl zabulilem
[ Dodano: Nie Mar 07, 2010 00:09 ]
takze optymalnie i autku stuknela juz 100kkm od roboty i sie wszytsko trzyma kupy i nic sie nie dzieje i autko jeszcze zyje a jezdzi codziennie dodam ze po anglii gdzie sa straszne korasy
yamaha00, robileś hgf w polsce czy w anglii ? moze koleś Cię w ciula robił i tak naprawde nic nie zrobił a klocka skasował ? na kazdym kroku się chwalisz jak to tanio i świetnie nie zrobiles... nie żeby zazdroscił czy cos oczywiscie...
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Rozmawiałem wczoraj z jednym mechanikiem powiedział mi że te silniki są !@!$#... żeby lepiej obczyścić zbiorniczek,olej wymienić i na giełde.Dawał mi za niego 3.000zł a ja sobie pomyślełem że za tą kasę mogę mu kołpaki oryginalne sprzedać I tacy są właśnie mechanicy(napewno nie wszyscy),umieją robić tylko 'Golfy'.Pojadę dzisiaj do znajomego może on się podejmie tej roboty,nigdy nie robił takiego silnika,ale jest bardzo dokładny i wiem że mnie nie oszuka,zrobi najlepiej jak tylko potrafi aby tylko sie zgodził Pozdrawiam
edi.1983, warsztat w okolicy Lublina, ktory zajmuje sie roverkami jest w Wierzchowiskach - adres w czesci i warsztaty/lubelskie/nie ASO. Osobiscie nic tam nie robilam ale kilku roverkowiczow z lublina go poleca. Wpadnij na spot do Lublina w niedziele to dopytasz o szczegoly.
pozdrawiam
Marta
edit:
hmmm... ale ja wcale nie zasluzylam na pomogl - mogles sam poszukac. Temat kilka razy byl poruszany na forum.
Ostatnio zmieniony przez martens Nie Mar 07, 2010 09:20, w całości zmieniany 1 raz
Spoty odbywaja sie w niedziele od 19 i czasami koncza dosyc pozno. Jesli nie dojedziesz odezwij sie na PW do forumowicza Bidi - on robil tam juz kilka Roverkow, wiec dobrze ich zna.
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 10:35
kzrr napisał/a:
yamaha00, robileś hgf w polsce czy w anglii ? moze koleś Cię w ciula robił i tak naprawde nic nie zrobił a klocka skasował ? na kazdym kroku się chwalisz jak to tanio i świetnie nie zrobiles... nie żeby zazdroscił czy cos oczywiscie...
w polsce robilem hgf i takie gadanie ze nic nie zrobil mnie wkurza jak masz pisac cos to lepiej nie pisz nic jak nic nie zrobil jak zrobił mam zaufanie do tego mechanika i jest naprawde rewelacyjny i zrobil to tak jak nalezy a nie jak wam niektorym hgf sie powtarza po 10-20kkm r75 od wymiany przejechal 100kkm i sie nie zanosi na hgf jak narazie i nadale jezdzi i jezdzic bedzie i oczywiscie ze zazdroscisz bo zal ci du.e sciska pozdrawiam
[ Dodano: Nie Mar 07, 2010 10:35 ]
edi.1983 napisał/a:
Rozmawiałem wczoraj z jednym mechanikiem powiedział mi że te silniki są !@!$#... żeby lepiej obczyścić zbiorniczek,olej wymienić i na giełde.Dawał mi za niego 3.000zł a ja sobie pomyślełem że za tą kasę mogę mu kołpaki oryginalne sprzedać I tacy są właśnie mechanicy(napewno nie wszyscy),umieją robić tylko 'Golfy'.Pojadę dzisiaj do znajomego może on się podejmie tej roboty,nigdy nie robił takiego silnika,ale jest bardzo dokładny i wiem że mnie nie oszuka,zrobi najlepiej jak tylko potrafi aby tylko sie zgodził Pozdrawiam
powiedz mechanikowi ze sam jest zje... skoro chcial ci dac 3000kola za auto to myslisz po co zeby zrobic i pchnac za wiecej szukaj innego pozadnego mechanika ktory ci to zrobi badz zrobil a silnik uwazam za jak najbardziej udana jednostka jednych problem hgfdotyka innych nie to wszystko zalezy od kierowcy bo w kazdym aucie mozna posadzic uszczelke pod glowica
yamaha00, takiego łba jak Ty to dawno nie było tu na forum ogólnie to olewam Twoje wypowiedzi bo zazwyczaj nic nie wnoszą bądź w kółko to samo powtarzasz. Widze, że Ciebie boli strasznie krytyka innych forumowiczów, dowód wyżej, ale to nie jest forum poszkole.pl i zważaj na swoje wypowiedzi a nie
Cytat:
oczywiscie ze zazdroscisz bo zal ci du.e sciska
Ile Ty masz lat że zawsze tak reagujesz????? To jest poważne forum a nie podwórko.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 11:19
kim ty jestes ze mi bedziesz takie pierdoly mowil ja tylko mowie o swoich doswiadczeniach i kto tu kogo obraza tak szczerze to !@!$# mnie to forum bo widze ze same chamy tutaj siedza co niektorzy sa ok nei bede wymienial ale wiekszosc to chamy i mam w dupie to forum
[ Dodano: Nie Mar 07, 2010 11:15 ]
a o ktorym łbie mowiles jak o tym na samym dole to sie zgadza mam łeb jak chcesz to mozesz pogladac baranie
[ Dodano: Nie Mar 07, 2010 11:19 ]
prosze jakiegos modera o usniecie mojego profilu jest wiele for na ktorych mozna porozmawiac normalnie i nie z takimi ludzmi jak tutaj
Pomógł: 11 razy Dołączył: 15 Sty 2010 Posty: 170 Skąd: Piotrkow Tryb
Wysłany: Nie Mar 07, 2010 12:09
ha ha ha
dobra trzeba go olać i pomoc edi.1983,
na temat HGF malo wiem ale podejzewam ze w silnikach 8 zaworowych naprawde duzo pracy nie ma i kazdy mechanik da rade to zrobic w dodatku za rozsadna cene
edi.1983, bedzie dobrze ludzie gorsze problemy maja i wszystko sie dobrze konczy
pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
oczywiscie ze zazdroscisz bo zal ci du.e sciska pozdrawiam
- nie sciska bo nie robilem HGF od kupna auta więc nie ma mi co ściskać i pamietaj jedną rzecz, jeśli ktoś coś robi dobrze i zna się na tym, i wie o tym to będzie się cenić taka prawda.
_________________ Bo fruwać jest generalnie nieroztropnie, więc nie pijcie przy otwartym oknie!
Ostatnio zmieniony przez kzrr Nie Mar 07, 2010 16:32, w całości zmieniany 1 raz
yamaha00, ode mnie masz dzisiaj warna za obrażanie po raz kolejny uczestników dyskusji i całej naszej społeczności. Mam jednak nadzieję, że Administratorzy rozważą moją prośbę o zbanowanie Cię na stałe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum