Zaczyna mnie to drażnic i nie wiem z cym to sie je a mianowicie:
dmuchawa na 1 i 2 biegu strasznie terkocze jak wlacze na 3 i 4 bie to tego nie słychać
ale jak wroce na 1 czy 2 bieg to znowu tyrkocze co ma rozebrac i co mnie czeka ?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 22:16 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 22:24
Pewnie powpadały liście itp. Odkręć silnik dmuchawy i sprawdź czy nie ma zanieczyszczeń w komorze dmuchawy. Do odkręcenia schowek i 3 wkręty od silnika. Jest jeszcze możliwość, że kończą się łożyska w silniku ale to mniej prawdopodobne niż zanieczyszczenia.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 22:30
darek_wp napisał/a:
Pewnie powpadały liście itp. Odkręć silnik dmuchawy i sprawdź czy nie ma zanieczyszczeń w komorze dmuchawy. Do odkręcenia schowek i 3 wkręty od silnika. Jest jeszcze możliwość, że kończą się łożyska w silniku ale to mniej prawdopodobne niż zanieczyszczenia.
a ja myślałem że jestem jedyny z tym problemem
Terkotanie pojawiło sie tuż przed zimą po wymianie filtra kabinowego.
Doprowadza mnie do szału i czekam na wiosne zeby to poprawić - akurat jeszcze oprornik mi padł.
Ostatnio mój Roverek został przez pasażera nazwany przez to terkotanie dieselkiem!!!
No i małe sprawozdanko zapodam
1. wywaliłem stary filtr kabinowy a co tam zastaelm to mozna sie tylko domyslac
2. wykręciłem dmuchawę i zobaczyłem stertę liści wewnątrz jej
3. zabrałem dmuchawę do domu i jaj porządnie wyczyściłem i tam gdzie wchodzi filtr tez wymiotłem wszystko
4. teraz wszystko włożone i nastała cisza
PS jutro dobieram sie do podswietlenia popielniczki :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum