Wysłany: Pon Mar 08, 2010 19:51 [Freelander] Jak wymienić sprzęgło
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
witam jak w temacie musze wymienic sprzeglo moze ktos z kolegow juz to robil i podpowiedzia by co nie to jak to zrobic sprawnie i nie napracowac sie za wiele
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Sro Gru 22, 2010 00:11, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 19:51 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wymieniałem sprzęgło w swoim Freelku kilka miesięcy temu. Wymieniałem - oddałem do warsztatu! Początkowo też sam chciałem się za to wziąć ale jak obejrzałem jakie jest dojście i generalnie jaki problem może stworzyć sama rozbiórka to odpuściłem. Części kupiłem na allegro - około 400zł. Samochód oddałem do warsztatu w czwartek o 20:00 w piątek o 13 odebrałem. Koszt wymiany wraz z olejami 600zł.
Osobiście wymieniałem tylko wysprzęglik bo to prościutka robota.
ja generalnie od wysprzęglika zaczynałem. natomiast jak to jest fachowo - wymieniać czy nie to nie wiem. Logika wskazuje żeby tak i ja tak zrobiłem. Koszt procentowo do całości niewielki.
oddaj do warsztatu, nie warte zabawy samemu, chyba ze masz porządny warsztat, kanał, narzędzia i czas.. no i jakaś wiedzę praktyczną i teoretyczną, ale wtedy byś nie pytał
nakazuje się wymienić wysprzęglik, wymień bo będziesz żałował jak za 2 miechy klęknie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum