Wysłany: Wto Mar 09, 2010 22:03 [R620] Plama pod samochodem
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: wszystkie
Witam, mam taki problem: ide dzisiaj do samochodu a pod samochodem jest plama sprawdziłem poziom płynów od wspomagania hamulcowy od sprzęgła wszystko jest tak jak było ale plynu chłodzasego jest mniej dodam ze samochód stoi pod katem 30 stopni tak na oko jak stoi na plaskim rzczy takich nei było plama jest taka olejowata. Co z tym fantem teraz zrobić? A dodam ze jutro mi jest samochód bardzo ,prosze o szybką rade
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Nie Lut 13, 2011 14:37, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 22:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Te przewodu spełniają rolę "chłodniczki" oleju. Też mi z nich ciekło. Po wymontowaniu były robione w jednym z "fachowych" zakładów, po ściśnięciu na prasie i zapewnieniu, że już nie będzie ciekło, niestety po zamontowaniu pod samochodem znowu pojawiły się plamy oleju. Na szczęście inny fachowiec zrobił to dobrze i od pół roku pod samochodem sucho.
wjechałem na kanał obejrzałem wszystko noi nie widzę niegdzie zeby mi cieklo ale wrocilem z garazu i poznie stal na dworze przed domem na gorce tez nic nie kapnelo ani kropli , wiec ja nie wiem co i jak:(
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2009 Posty: 153 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 09:52
pytam dlatego że sam się na tym złapałem często jak podchodziłem do swojego że widzę sporą plamę oleju pod nim...od razu kontrola wszystkich płynów i wszystko w normie..nic nie ubywa, w końcu sprawdziłem kilka razy stan kostki brukowej pod nim przed zostawianiem go na noc, i na szczęście zawsze jak było sucho wieczorem tak sucho rano,
zaobserwuj jaka jest prawidłowość tych wycieków, jak samochód stoi wtedy gdy zauważasz wyciek, łatwiej Ci będzie zlokalizować go
No wlasnie kiedys miałem tak sytuacje że myslalem ze to z mojego ale sie okazywalo ze to nie z mojego a teraz to ja juz sam nie wiem czy to moje czy nie moje ale teraz go bede obserwował
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum