pawel.38, jakieś "cześć/hej/witam" by się przydało
Fotki są kiepskie, ale:
- chyba są niefabryczne spinki zderzaka tylnego
- napisy na tylnej klapie za wysoko naklejone, co w połączeniu z niefabrycznymi spinkami sugeruje stłuczkę z tyłu (ale w ogłoszeniu nie ma zapewnienia "bezwypadkowy")
- brak znaczka R na błotniku lewym tylnym
- na pasie przednim w miejscu, gdzie grill "sąsiaduje" z lampami, widać ubytki lakieru (jakby ślady "obróbki mechanicznej" )
- rzadko spotykana tapicerka (beż + przeszycia w kolorze nadwozia)
- brak porządnego zdjęcia prawego tyłu
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Uwaga! Dodaj proszę zrzut ekranowy ogłoszenia zgodnie z zasadami kącika.
Brak zrzutu ekranowego kwalifikuje temat do usunięcia.
Jeśli nie wiesz, jak wykonać zrzut ekranowy, zapoznaj się z tym tematem
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Ten pierwszy pewnie ma fotele z 45,bo tam takie tapicerki dawali.Silnik cos za czysty,poza tym te krople deszczu wszystko zamazuja.Czy mi sie wydaje,czy pałka od biegów pomimo jedynki jakos nienaturalnie wygieta?A drugi na pewna ma drzwi kierowcy w troche innym odcieniu.Brak jakichkolwiek napisów na klapie,poa tym zle spsaowana.Tablice rejestracyjne to plastik,nie oryginalne blachy,wiec na TO BARDZO ZWRÓCIC UWAGE,a to moze sugerowac,ze auto w najlepszej kondycji nie jest.Zapytaj przy okazji czy opłata recyklingowa jest zrobiona,bo ja sie naciałem i 5 stów pooooooszło.silnik tez ma pucowany pasy są zuzyte,na pewno ma 129 tysiecy?kierownica tez nie zuzyta.Bardzo dokladnie zbadać oba wizudła i ewentualnie na którys sie zdecydować
Przestałem go oglądać, gdy zobaczyłem krzywo spasowany przód (przy lewym błotniku) oraz poduszkę od R200 (czyli był prawdopodobnie mocny strzał z przodu)
pawel.38 napisał/a:
Na co zwrócić uwagę przy oględzinach samochodu?
Poczytaj wątek "Porady dotyczące kupna".
a czy to auto nie ma różnicy w lakierze po stronie kierowcy. Na jednym ze zdjęć widać różnicę odcieni między drzwiami przednimi a tylnymi.
Brak emblematu z przodu, no i ten tył bez znaczków nie wygląda najlepiej. Lekka wgniotka marketowa na prawych przednich drzwiach. Srodek rzeczywiście piękny
http://www.v10.pl/prawo/S...cedura,200.html
prosty kalkulator dokładnie pokazujący wszystkie koszty
są firmy które moga zrobić to za ciebie, nie biora dużo, ze stówkę myśle.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 76 Skąd: Rabka-Zdrój
Wysłany: Sro Mar 10, 2010 17:29
Cześć.
Oto moje spostrzeżenia.
Samochód #1:
-Komisant podaje kraj pochodzenia Niemcy, jednak na przedniej szybie jest ślad nieudolnie zdrapanej naklejki z polską rejestracją, czyli auto miało co najmniej 2-ch właścicieli w Polsce. Jeśli było to w krótkim czasie - auto może mieć jakiś feler.
-Ktoś mataczył coś przy oznaczeniach na tylnej klapie, emblemat z napisem "Rover" powinien być po środku wysokości tego elementu, to samo po prawej stronie tablicy, też nie naturalnie przyklejono znaczek - czyli tylna klapa była malowana. Nie było by w tym nic szczególnego, tylko z reguły oznacza to dzwon w tył.
-Komisant pisze "jak Honda Civic" - wiemy że "prawie" robi wielką różnicę.
-Zdjęcie zrobiono mokremu samochodowi, nawet szpachlowozy dobrze wyglądają na mokro.
-Wnętrze i komora silnika zapsikana "upiększaczami". Jak kupowałem swojego silnik był zakurzony, dzięki czemu wiedziałem, że nie ma wycieków.
-Brak emblematów Rover na tylnych słupkach.
Samochód #2:
-wygląda naprawdę przyzwoicie, chociaż silnik i komora są "upiększone".
-Brak emblematów na tylnej klapie, do znaczka nie będę się przyczepiał.
Wg mnie za tą cenę kupisz Roverka z silnikiem Diesla (seria L) i będzie Ci się o niebo lepiej sprawował niż nieszczęsne silniki serii K. Skrzynię też ma lepszą.
Jako że mam już serię K i nie chcę go zmieniać, więc jeżdżę nim, wkrótce będzie zagazowany, jednak szwagier ma 420Di i sprawuje się mu wyśmienicie.
Ten ostatni egzemplarz ładnie się prezentuje. Jedyne co dziwnie wygląda to ten lewarek skrzyni biegów. Tak poza tym to całkiem ok. Za 10000 napewno kupisz ładną 400tke Kwestia cierpliowści bo aut jest masa a żeby coś konkretnego wybrac to troche cięzko. Dodam tylko tyle że mam o rok starszy egzemplarz od tego i nie ma klimy ale ma mniejszy przebieg i jest w sedanie a dałem za niego troszkę ponad połowe kwoty, ktorą przeznaczyłeś, z tym że włozyłem w niego na start około 1500zł. ale takie było moje założenie że kupię trochę taniej i zrobię rozrząd i wszystko po kolei.
Szczerze mówiąc to ten egzemplarz jest ładny ale moim zdaniem troszkę drogi bo nie ma ani przeciwmgielnych ani alufelg.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum