To świetnie.
Chyba pod wpływem tego tematu mój małżonek również skusił się na wykręcenie wentylatora - trochę tych śmieci tam było i jest znacznie ciszej. Na pierwszym biegu dmuchawy sądziłam, że coś się zepsuło, bo nic nie było słychać . Ale oczywiście jest wszystko ok.
ja wymieniam przed zimą i po zimie bo na zimę najbardziej jest potrzebny nadmuch by odmrozić lub odparować szyby a z zawalonym filtrem nie bardzo mi się widzi jazda w zimie
filtr kosztuje grosze a wymiana szybka i prosta więc...
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Sob Mar 20, 2010 18:31
szoso420 napisał/a:
BoloSr napisał/a:
zawsze po zimie to robie
ja wymieniam przed zimą i po zimie bo na zimę najbardziej jest potrzebny nadmuch by odmrozić lub odparować szyby a z zawalonym filtrem nie bardzo mi się widzi jazda w zimie
filtr kosztuje grosze a wymiana szybka i prosta więc...
skoro dla ciebie 50 zeta to grosze to wymieniaj 2 razy do roku
Tak na marginesie (temat został tu poruszony) - czy da sie wymienić podświetlenie popielniczki bez demontowania konsoli środkowej i podłokietnika?
A w sprawie terkotania dmuchawy - poprzednio miałem oryginalny filtr Valeo (był paroletni więc jego stan możecie sobie wyobrazić).
Niestety nowy filtr (o ile pamiętam BUGUS) nie miał takiej plastikowej ramki naokoło - był nieco mniejszy. Ramki przełożyć sie nie dało. Być moze coś przechodzi przez szpary i to jest powodem że dmuchawa warczy.
Z tego co widze Filtron ma taką ramkę. Ale kosztuje nie ~30 a ~60zł.
Są też włoskie filtry Aster też z ramką, za ok 40zł. Pewnie taki kupie następny.
Poprzedni filtr miał pare lat i nie warczało (a syf mogłem garściami wybierać), na nowym zaczęło po 2-3 miesiącach...
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 08:32
raczej sie nie da wymienic bez zwalenia konsoli
a filtr to sie powinno wymienic co roku a nie co pare lat i warczenie nie ma nic wspolnego z filtrem tylko z syfem ktory jest w dmuchawie
sobrus, ja kupuję filtry Zaffo, mają ramkę i są węglowe. A ten, który tu wkleiłeś to chyba nie bardzo pasuje, bo nawet inny symbol ma, powinien być K1082.
_________________ Pozdrawiam Monika
Ostatnio zmieniony przez kasjopea Pon Mar 22, 2010 13:26, w całości zmieniany 1 raz
hmm chodziło mi o głównie o ramkę, ale moze faktycznie ten jest zły - to była pierwsza z brzegu aukcja do R400 (ale moze to do kanciaka albo bez klimy).
A Zaffo oczywiście sprawdze
Mój na pewno był do tego z klimą (bo upewniałem sie ze sto razy).
Ale ramki nie ma. Bugus to najtańsze filtry i pewnie dlatego (nie sądziłem że różnica będzie aż tak duża).
Chyba że sprzedawca mnie oszukał.
Ostatnio zmieniony przez sobrus Pon Mar 22, 2010 14:10, w całości zmieniany 1 raz
BoloSr [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 14:09
szoso420 napisał/a:
sobrus napisał/a:
albo bez klimy
bez klimy nie mają ramek nr Filtrona K 1017
K1082 tez nie mam rami z filtrona pojechali na calosc i teraz sam papaier plus jakies badziewie na okolo zeby bylo szczelne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum