Witam
Poszukuje tłumika do swojego R214,
Problem polega na tym że w tylnym zderzaku jest lekkie wycięcie, w które wchodzi podwójny wydech remusa, końcówka jest mniej więcej takiej szerokości jak ten:
http://www.allegro.pl/ite...tour_coupe.html
Bardzo proszę o pomoc w doborze nowego TAŃSZEGO tłumika, zależy mi na lekkim sportowym brzmieniu w górnym zakresie obrotów a nie na wiejskim buczeniu.
pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 22:53 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
kolega w hondzie cvc ma coś takiego i całkiem przyjemne dźwięki, tylko na początku dźwięk (a raczej to coś co udaje jakieś dźwięk) jest okropny i bezpłuciwy, ale jak się już wypali to jest extra, na orotach jałowych delikattny pomruk a od ok. 3 500 rmp jest idealnie
Cena dosyć rozsądna w porównaniu do markowych firm a z gościem można się dogadać co do głośności, rozmawiałem z kilkoma użytkownikami i są bardzo zadowoleni;-) z samym wykonawcą też już miałem okazję rozmawiać i gość zna się na rzeczy. Sam będę miał tłumik od niego, tylko czekam aż mój się rozsypie (niewiele czasu mu zostało;-)) pozdrawiam
jak chce się mieć ładne brzmienie to polecam silnik widlak, 8 cylindrów, pojemności pomiędzy
4 do 6 litra o mocy 0k. 300 koników(np. stary ford mustang), a cudowanie przy 103 z tłumikami zawsze da tylko "wiejskie brzmienie", jest hałas a nie ma jazdy,sorki nie chcę nikogo urazić ale miałem okazję
przejechać się takim autkiem i cudaki w starych bmkach z pierdzącymi dwururkami wywołują uśmiech jedynie
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 17:20
Ja myślę że najlepszym rozwiązaniem jest stożek wraz z dolotem (bardzo fajny dźwięk) a co do tłumika to myślę że ładna chromowana końcówka jest najlepszym rozwiązaniem. Nie buczy a ładnie wygląda, natomiast całą zabawę zapewnia sportowy dźwięk stożka. Ale to moje zdanie
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
Pomógł: 21 razy Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 614 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: Sro Lut 24, 2010 17:30
hmm stożek kupisz od kilkudziesięciu do kilkuset zł natomiast dolot to około 200 do 300zł rzuć okiem na to co miałem jak miałem mojego ślicznego R200
_________________ Super wypas za małą kasę i oczywiście całkiem młode autko? Tylko Rover Ludzie skoro pomagamy to doceniajcie to opcją pomógł bo przestaniemy
stożek fajna sprawa bo jesteś w stanie jechać cicho (operując delikatnie gazem) Jeśli chcesz zwrócić na siebie uwagę po prostu wciskasz gaz w podłogę i jest ryk
_________________ Pozdrawiam Kozik
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 10:00
jaro92 napisał/a:
jak chce się mieć ładne brzmienie to polecam silnik widlak, 8 cylindrów, pojemności pomiędzy
4 do 6 litra o mocy 0k. 300 koników(np. stary ford mustang), a cudowanie przy 103 z tłumikami zawsze da tylko "wiejskie brzmienie", jest hałas a nie ma jazdy,sorki nie chcę nikogo urazić ale miałem okazję
Przesadzasz, 2.5 V6 na skróconym dolocie w zupełności wystarczy
Skończyło się tak że kupiłem nowy tłumik zawiozłem do mechanika (mojego kumpla) i powiedział że jutro będzie blacharz to mi to zrobi, jak przyjechałem po auto to zobaczyłem że dalej jest zamontowany stary tłumik. Zapytałem się o co chodzi a on że strasznie dziurawy był stary tłumik i musiał go całego rozbierać i wstawiać nowe bebechy i obspawać z zewnątrz.
Gdy mu powiedziałem że nowy tłumik był w bagażniki (wcześniej mu o tym mówiłem) to troszkę się zdziwił bo się troszkę namęczył.
Więc tak mam teraz dwa tłumiki, zamontowanego Remusa "jak nowy" hehe oraz nowy Ulter w bagażniku.
to może chcesz się pozbyć tego ultera? I tak mnie to czeka więc może daj jakąś ofertę, trochę przeraża mnie cena tego ultera bo są one drogie, ale coś może zaproponuj, jeszcze nie wiem jaki fundusz będę miał na to bo czeka mnie po zimie do roboty sprzęgło, rozrząd też ma już koło 60kkm. Ale i wydech coraz bardziej przypomina WRC
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum