Ja nie robiłem, tymi matami ani w r400... ALE maty sinuslive są ciężkie z porównaniem innych jakościowych mat (Dynamat, STP GMS) i musisz się liczyc z tym że drzwi Ci mogą opaść a co do ilości to około 8-10 mat na jedne drzwi.
Dzieki za konkretna odpowiedz.
Opadniecie drzwi to nie jest do konca efekt, ktory chcialbym uzyskac..
Jesli nie APP lub BOLL to co? Zalezy mi na jak najlepszym stosunku jakosc/cena.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 13:18 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mam w R400 drzwi wyklejone matami STP do tego otwory technologiczne zaślepione blachą, na to gąbka, boczek wypaćkany szuwaksem żeby 'nie grał' panele + dystanse czyli całość ponad 10kg na jedne drzwi i jak na razie nic nie opadło.
W tym momencie najrozsądniej jest kupić maty STP bądź GMS
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
Rozumiem, ze na jedne drzwi przypada 0,8-1 m2?
Wiec tak sobie licze i wychodzi na to, ze jakby nie patrzec czy to STP, czy GMS czy Sinuslive, to koszt wyklejenia obu przednich drzwi to bedzie 250-300zl..
Sporo
Odnośnie tych twoich drzwi to nie zakleiłeś otworów technicznych matami? Czy źle przeczytałem?
No wlasnie jeszcze nie, bo kupilem za malo mat.
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Wiem, wiem, ale jak napisalem kupilem za malo mat i nie starczylo. Na dwoje drzwi zuzylem chyba 15 mat. Narazie osiagnalem efekt "mercedesowego" zamykania drzwi
_________________ Miałem już około 25 samochodów różnych marek i narodowości. Z Roverków to: 620i LP
G, 623Si Lux LPG, 820Ti coupe, 620Ti, teraz czas na roverkowego diesla, czyli 45 IDT...
Mozesz powiedziec cos wiecej na ten temat?
Bo nie za bardzo wiem o co chodzi, a szlag mnie trafia jak slysze pierdzace "drewniane" listwy w drzwiach.
Chcialbym zajac sie jeszcze boczkami, ale zeby przesadnie ich nie obciazyc.
Ja uciszylem drewno poprostu je zdejmujac i zakladajac ponownie wysmarowane od spodu siliconem.
Nie wiem jak w 45, ale w 600 boczki sa juz cichutko.
marcinZG, dokładnie zrób jak Perez
Zdejmij boczek i odepnij listwę drewnopodobną. Trzeba przy tym uważać by tych plastikowych wąsików nie pourywać. Następnie możesz użyć silikonu, kleju bądź jeszcze innego specyfiku który przyklei jeden element do drugiego co spowoduje że owy plastik nie będzie obcierał.
Jednak od razu możesz zrobić jeszcze jedną rzecz. Jeśli ten boczek daje o sobie znać podczas tego jak gra muzyka to może być wina nie tylko tego śmiesznego plastiku ale również czegoś innego. Z doświadczenia wiem że gra również ten element który jest przyczepiony do boczka a znajduje się pomiędzy szybą a boczkiem. Niestety te metalowe wąsiki pozaginane nie trzymają dostatecznie i też ten element może dawać o sobie znać. U mnie tak było. Jednak robiłem to w odstępach czasu a nie od razu bo dopiero po 3 miesiącach przez przypadek zorientowałem się że to właśnie to.
Żeby ten element dobrze był przymocowany użyłem nitów i taśmy dwustronnej.
Jeśli nie wiadomo o co chodzi to mogę strzelić foto ale to za jakiś czas bo teraz mam urwanie głowy. Zresztą muszę to zrobić też w drzwiach pasażera dla świętego spokoju.
Resztę można sobie chyba darować bo siedzi w miarę sztywno. U mnie teraz gra schowek i śrubki w popielniczce
_________________ R400 1.4, R620Ti, R420Si, R400 2.0 Turbo, R200 Coupe, R800 Coupe Turbo ->
R200 Coupe Turbo & V8
W tym momencie mam badziewne 13stki w drzwiach i wyglada na to, ze graja tylko listwy.
Jak wloze 165 to cholera wie co sie jeszcze odezwie, ale martwic sie bede wtedy.
Inna sprawa, ze nie jestem amatorem glosnej lupanki, chyba juz z tego wyroslem.
Jak juz bede chcial polupac to wrzuce do bagaznika mojego Earthquake'a DB10, ktory od dobrych kilkunastu miesiecy odpoczywa w garazu.
Dzieki za sugestie chlopaki
Ja tez nie jestem amatorem lupanki, ale nawet "Czerwone Gitary" potrafia wzbudzic drgania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum