Z moich obserwacji to
-maska oraz klapa bagażnika źle spasowana
-wydaje mi się że zderzaki w innym odcieniu (a autko z Francji więc pewnie szkody parkingowe)
- niestety autko do opłat
-brak pamięci ustawień foteli
-osłona poduszki kierowcy chyba odstaje
- "przetarcia" na blacharce na progu od strony pasażera (lewy tył)
Dodatkowe pytanie: czy ktoś miał styczność z tą firmą? Jakie doświadczenia - pozytywne, negatywne?
Załączam zrzuty:
Pozdrawiam!
SPAMU¦
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 10:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Już pokazuję o co mi chodzi:
maska, "przetarcie" od strony pasażera, osłona poduszki kierowcy. Piszę o tym co zauważyłem, też nie jestem ekspertem. Oprócz tej maski reszta to drobiazgi. A autko - na fotkach - bardzo ładne Wyposażenie też niczego sobie
Ja nie widzę kontroli trakcji, co przy takim wypasie troszkę dziwi. Jeżeli chodzi o "przetarcie od strony pasażera, to na innym zdjęciu widać, że to odbicie światła. Autko bardzo ładne, 177 kM i automat. Siedzenia w dobrym stanie chociaż przebieg mało prawdopodobny. Cena bardzo rozsądna, jechać, sprawdzić "na żywca" i jak wszystko OK - brać
To przetarcie to może równie dobrze być jakiś refleks. Porównaj np. to zdjęcie z tym zdjęciem. Jest tam co najwyżej jakieś zarysowanie powstałe podczas wsiadania/wysiadania (trzeba by na żywca obejżeć).
Spasowanie zderzaka i maski w R75 to dość powszechny problem i nie koniecznie musi oznaczać, że auto miało jakąś wypadkową przeszłość. Przykład - egzemplarz muzealny
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Lastrover75.jpg
Zatem na szczęście same drobiazgi
Dzieki za uwagi, poszły punkty "pomógł".
Jak przez długi czas na rynku było może jedno naprawdę fajne auto tak teraz mam do wyboru aż 3! Co za tragedia
A kumpel, który szukał Passata przez 2 tygodnie obejrzał ok. 20 aut z czego....uwaga.... jedno nie było bite!!
Pozdrawiam!
moim zdaniem powinieneś przede wszystkim mechanicznej sprawdzić to ze gdzieś było malowane to jeszcze nic nei znaczy...vis...temperatura silnika...ciecz chłodząca... fotele w bdb stanie myśle ze adekwatnym do przebiegu przynajmniej na zdjęciach...kierownica....uh zbyt piękna...ale może ktoś miał delikatne łapki....moja rada....nie wszystko dobre co sęe z wierzchu świeci.... to ze buda ładna lub mniej.... jest najmniej ważne akurat w tym aucie z takim silnikiem..problemy mogą zacząć sie w środku...a wtedy Twojego bólu nie ukoi to ze auto jest idealne z zew.Pozdrawiam Cie serdecznie....sam szukałem auta około 2 miesięcy z nastawieniem tylko na R75...
jeśli taki silnik....zaproś zukowatego na prezentacje...pooozniej będziesz wiedział przynajmniej na co patrzeć - mechanicznie
_________________ God Is Calidriver
Beauty( R75 ) and The Beast ( Cali C20XE )
fajna sztuka, ale Zakuwatego lepsza bo z pewnej ręki i już wymienił wszystko co Ty wymienisz w komisowej sztuce, a jest tego sporo i nie omija to nikogo
Spokojnie Panowie . Jesteśmy z kolegą mike-l w kontakcie i wstępnie umówieni na oględziny. Teraz będę jeszcze wymieniał koło dwumasowe na nowe bo już chyba pora i wtedy będziemy się targować.
_________________ Koła wystarczą 4...cylindrów musi być 5
Mój znajomy sprzedaje auto, w którym był wymieniany dach i ćwiartka. Jest zrobione blacharsko i lakierniczo oraz sprawne technicznie. Kupiłbyś? Ja nie.
_________________ Nie udzielam pomocy na priv oraz na gg! Masz problem? Pisz na forum
Ja oglądałem 3 sztuki, w 2 miernik wskazał naprawy, w 3 nie pokazał nic, za to sprawę "bicia" wyjaśniły inne dowody (patrz R75 Nidzica). Co do napraw- kupiłbym auto, które jest naprawione ale chciałbym widzieć zdjęcia sprzed naprawy ewentualnie kosztorys. Bez tego każdy sprzedawca będzie twierdził, że cały bok jest lakierowany z powodu drobnej szkody parkingowej. Masakra.
Osobiście nic nie mam przeciwko naprawom - jeśli są zrobione porządnie oraz istnieje jakiś dowód na to A tak jak mówili kolega Zukowaty jesteśmy umówieni na oglądanie auta i to nie w celu podziwania koloru British Racing Green (no może troszeczkę hehe).
Temat się urwał ,
a może kotoś coś zuważył co powinno mnie zainteresować w tym aucie?
Tak na marginesie to jestem pełen podziwu, dla umiejętności oglądania przez klubowiczów zdjęć i komentowania co było robione w samochodzie...
A może, ktoś znający, by się ze mną wybrał na oględziny?
Rozmawiałem z gościem, i powiedział, że w ich mieście (ciechanów) nie ma warsztau, który by to cudeńko do kompa podpiął do sprawdzenia.
Jestem z Białegostoku.
[ Dodano: Pią Kwi 09, 2010 22:13 ]
malowany to on był z każdej strony, głównie maska, itp.
Gość telefonicznie powiedział o grubosciach lakieru.....
Ogólnie gość mało konkretny, widać ze coś ukrywa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum